Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Chardonnay 2017 - El Enemigo
El Enemigo

CHARDONNAY 2017 - EL ENEMIGO

  Αργεντινή / Mendoza
€29,90
23.00
€23,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

98/100 από τον James Suckling & 95/100 από τον Tim Atkin MW!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To El Enemigo Chardonnay 2017 είναι ένα κρασί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Θα μας πεις σιγά, άλλο ένα Chardonnay. Και θα σου απαντήσουμε κατηγορηματικά όχι. Ήταν ΤΟ Chardonnay που πέρυσι βαθμολόγησε με 98/100 ο James Suckling, χαρακτηρίζοντάς το ως «Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κάτω από 30$». Φέτος; Επέστρεψε ακόμα καλύτερο, με τον James Suckling να το βαθμολογεί και πάλι με 98, ενώ παράλληλα κέρδισε ακόμα και τον πολύ σκληρό (για να βαθμολογήσει...) Tim Atkin MW, ο οποίος του χάρισε 95/100 στο Διαγωνισμό για τα Καλύτερα Chardonnay της Χρονιάς!

Και τώρα που έχουμε για τα καλά την προσοχή σου θα σου πούμε όσα χρειάζεται να ξέρεις για να το θες ακόμα περισσότερο. Η Adrianna Catena, κόρη του Nicolas Catena μαζί με τον Alejandro Vigil, πρώην chief winemaker του Οινοποιείου Catena Zapata, αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους οινοποιείο στην Αργεντινή, το El Enemigo.

To Chardonnay τους είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί καθώς παλαιώνει για 13 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (35% καινούργια) με την παρουσία flor. Το flor σε περίπτωση που αναρωτιέσαι είναι ένα λεπτό στρώμα από ζύμες που βρίσκεται στην επιφάνεια του κρασιού και το προστατεύει από την οξείδωση. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κατά κόρον στα ισπανικά Sherry! To flor χαρίζει έναν ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα στο κρασί που θυμίζει μανιτάρια και ζύμη. Σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα του βαρελιού και την κοφτερή φινέτσα ενός Chardonnay από υψόμετρο 1400 μέτρων καταλαβαίνεις πως δικαίως ο Suckling έπεσε ξερός όταν το δοκίμασε.

Ακόμα να το βάλεις στο καλάθι σου;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη πολύπλοκη με αρώματα τροπικών φρούτων όπως lime, ανανά και mango, νότες βερίκοκου και ροδάκινου και νύξεις ξηρών καρπών, ζύμης και βουτύρου. Σταδιακά ξεδιπλώνεται ένας πικάντικος χαρακτήρας που θυμίζει κάρυ και κουρκουμά. 

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονη βουτυράτη αίσθηση. Ζουμερά φρούτα όπως mango, ροδάκινο, περγαμόντο και lime ντυμένα με καραμέλα γάλακτος συναντούν brioche, φουντούκι, φρυγανιά, προζύμι και βούτυρο. Mineral και καπνιστές νύξεις χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Απολαυστική πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα mango, ροδάκινο, περγαμόντο, lime, καραμέλα γάλακτος, brioche, φουντούκι, φρυγανιά, προζύμι, βούτυρο, Mineral, καπνιστές νύξεις.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 13 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2017 - EL ENEMIGO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

 Συνδυασέ το με ριζότο άγριων μανιταριών, με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}