ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2022 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

CHARDONNAY 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα TOP Ελληνικά Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay της Οινοποιίας Αϊβαλή είναι ένα κορυφαίο ελληνικό Chardonnay για τους λάτρεις της γαλλικής ποικιλίας. Πλούσιο, βουτυράτο και όσο πικάντικο χρειάζεται είναι οτι πρέπει για ζυμαρικά με κρεμώδης σάλτσες και παχιά ψάρια στα κάρβουνα.

Όταν ο περφεκτιονιστής και απόλυτος Έλληνας τερουαρίστας Χρήστος δίνει τα ηνία στον Σωτήρη, κανονικά δεν θα ήξερες τι να περιμένεις. Αβεβαιότητα, αγωνία για το αποτέλεσμα, αλλαγή. Βέβαια ο Σωτήρης, κάθε άλλο παρά τυχαία επιλογή είναι. Η μετάβαση μπορεί να ακούγεται σχεδόν αυτονόητη γιατί είναι γιός του, αλλά από την άλλη, ο «μικρός» όπως τον λέει ο Χρήστος, έχει σπουδάσει στη Βουργουνδία, στη μητέρα όλων των Chardonnay. Στη Μέκκα τους. Και στο Chardonnay της Οινοποιίας Αϊβαλή έχει εφαρμόσει κατά γράμμα την εμεπειρία που αποκόμισε από τη Βουργουνδία. 

Όλα ξεκινάνε στο αμπέλι. Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες τους στη Νεμέα και όπως ήδη γνωρίζεις η σχέση του Αϊβαλή με τα αμπέλια του είναι σχεδόν ερωτική. Τα καλύτερα και μόνο τα καλύτερα σταφύλια δίνουν τον πολύτιμο χυμό τους για το Chardonnay της Οινοποιίας Αϊβαλή. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια Βουργουνδίας για 3 μήνες. Στόχος ήταν η ισορροπία. Το βαρέλι τονίζει τα αρώματα, χαρίζοντας έξτρα πόντους πολυπλοκότητας και λιπαρότητας, χωρίς  όμως να κρύβει το φρούτο.

Ο Σωτήρης Αϊβαλής δημιούργησε ένα πραγματικά πλούσιο και παράλληλα φινετσάτο Chardonnay, το οποίο είμαστε σίγουροι πως θα εξαφανιστεί αμέσως! Θα ρισκάρεις να το χάσεις;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και φινετσάτη, ισορροπημένη μύτη με αρώματα κρέμας βανίλιας, αχλαδιού, μαρμελάδας ροδάκινου, κίτρου, περγαμόντου, βουτύρου, μελιού και φρυγανισμένου brioche. Νύξεις λουλουδιών με κυριότερα το αγιόκλημα ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Λιπαρό και πικάντικο, με τα αρώματα του βαρελιού (μοσχοκάρυδο, ginger, βανίλια, καπνός, τοστ) αισθητά αλλά πολύ όμορφα ενσωματωμένα στο κρασί. Βούτυρο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, ανανάς, αγιόκλημα και ξηροί καρποί γεμίζουν το στόμα από άκρη σ’ άκρη με κάθε γουλιά. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Κρέμα βανίλιας, αχλάδι, μαρμελάδα ροδάκινο, κίτρο, περγαμόντο, βούτυρο, μέλι, φρυγανισμένου brioche, αγιόκλημα, ζουμπούλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με σάλτσα καρμπονάρα ή με κοτόπουλο στο φούρνο.

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr Guanciale χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}