ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2019 - Bodega Zuccardi
Bodega Zuccardi

CHARDONNAY 2019 - BODEGA ZUCCARDI

  Αργεντινή / Mendoza
€27,30
€23,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

92 pts από James Suckling και Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Zuccardi Q Chardonnay είναι ένα Chardonnay, από τον «Καλύτερο Αμπελώνα του Κόσμου» (έτσι βραβεύτηκαν πέρσι τα αμπέλια του οινοποιείου!), που σκόραρε 92pts από τον James Suckling με το που κυκλοφόρησε!

H οικογένεια Zuccardi ξεκίνησε την πορεία της στο κρασί το 1963, φυτεύοντας τα πρώτα αμπέλια στο Maipu της Mandoza. Σήμερα στο τιμόνι βρίσκεται, ο Sebastian Zuccardi, ο οποίος πειραματίζεται από το 2008, εξερευνώντας τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τόσο των ποικιλιών όσο και των terroir των αμπελώνων του. O Sebastian πιστεύει ακράδαντα πως κανείς δεν χρειάζεται τέλεια κρασιά, αλλά κρασιά με μοναδικότητα, που εκφράζουν τόσο τον τόπο, όσο και την ιστορία του.

Ένα τέτοιο κρασί είναι και το Zuccardi Q Chardonnay. Τα σταφύλια προέρχονται από δυο διαφορετικά αμπελοτόπια, ένα στο Gualtallary, στα 1400 μέτρα υψόμετρο και ένα στο El Peral, στα 1200 μέτρα υψόμετρο. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και 2ης - 3ης χρήσης δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα έχει κοφτερή οξύτητα, καθαρό φρούτο και διακριτικές νότες δρυός.

Το Zuccardi Q Chardonnay είναι απολαυστικό τώρα αλλά και την επόμενη 5ετία!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, περγαμόντου, βερίκοκου, ανανά, lime, κίτρου, βανίλιας, βουτύρου, φρυγανιάς και αμυγδάλου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, λιπαρή υφή και κοφτερή οξύτητα. Φρέσκα εσπεριδοειδή μπλέκονται με ζουμερά τροπικά φρούτα, πράσινο μήλο και νότες ζύμης, φρυγανιάς, καπνού, βανίλιας και ξηρών καρπών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, περγαμόντο, βερίκοκο, ανανάς, πράσινο μήλο, lime, κίτρο, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά, αμύγδαλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2019 - BODEGA ZUCCARDI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.


Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}