ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2017 - Astrolabe Wines
Astrolabe Wines

CHARDONNAY 2017 - ASTROLABE WINES

  Νέα Ζηλανδία / Marlborough
€27,30
€24,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Νεοκοσμίτικο Chardonnay που έχει γίνει κατά τα πρότυπα της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Astrolabe Chardonnay 2017 είναι ένα Chardonnay από το Marlborough που έχει γίνει κατά τα πρότυπα της Βουργουνδίας. Έντονος mineral χαρακτήρας, πληθωρικό φρούτο και τόσο βαρέλι όσο χρειάζεται για να σου κλέψει την καρδιά από την πρώτη γουλιά!

Ο Simon Waghorn, ο δημιουργός του, ξεκίνησε την καριέρα του μεγαλουργώντας στο Gisborne και στα Chardonnay. Όταν πήγε στο Marlborough και αποφάσισε να κάνει το δικό του οινοποιείο, το πρώτο κρασί που έκανε ήταν ένα Chardonnay. Από τότε ίσως άλλαξαν κάποια πράγματα, όπως το ότι έγινε expert στο Sauvignon αλλά το Chardonnay παρέμεινε η μεγάλη του αγάπη. Για το Astrolabe Chardonnay λοιπόν τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες σε Lower-Wairau και Southern Valleys. Ο τρύγος έγινε με το χέρι (πρότυπα Βουργουνδίας είναι αυτά) και έπειτα το κρασί ζύμωσε σε δρύινα βαρέλια (225 και 500 λίτρων) με γηγενείς ζύμες. To κρασί ωρίμασε εκεί, με συχνό batonnage, για 10 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει απίθανη υφή και εντυπωσιακή συμπύκνωση.

Συνδύασε το Astrolabe Chardonnay με κρεμώδη, πλούσια πιάτα και δε θα χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα λεμονιού, βανίλιας, βουτύρου, ζύμης, ανανά, lime, περγαμόντο και ροδάκινο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή υφή. Ώριμα εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, μέλι, βούτυρο, καπνός, φρυγανιά και φουντούκι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Marlborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, βανίλια, βούτυρο, ζύμη, ανανά, lime, περγαμόντο, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2017 - ASTROLABE WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με carbonara, πένες με σολομό και κρέμα, ριζότο μανιταριών

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}