ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2020 - The Hilt Estate
The Hilt Estate

CHARDONNAY 2020 - THE HILT ESTATE

  Αμερική / California
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πολύπλοκο Chardonnay με 96 pts από Wine Enthusiast, 94pts από James Suckling και 92pts από Jeb Dunnuck!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To The Hilt Estate Chardonnay, είναι ένα πολυεπίπεδο Chardonnay, που προέρχεται από την Sta. Rita Hills, στην κοιλάδα Santa Ynez, που είναι ένα πραγματικό διαμαντάκι, για την πιο δροσερή οινοπαραγωγική περιοχή στην Καλιφόρνια! Η ορυκτότητά του είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και η χρονιά του 2020 έχει πάρει 96 pts από το Wine Enthusiast, 94pts από τον James Suckling και 92pts από τον Jeb Dunnuck!
 
Το οινοποιείο The Hilt ανήκει στη γνωστή οικογένεια που βρίσκεται πίσω από το μυθικό Screaming Eagle και το Jonata. Στα αμπέλια τους καλλιεργούν τις ποικιλίες Chardonnay και Pinot Noir, που μοιρασμένα σε τρία διαφορετικά αμπελοτόπια, τα Bentrock, Radian, και Puerta del Ma. Ωστόσο εκτός από τα ιδιόκτητα, συνεργάζονται στενά με αμπελουργούς της περιοχής, αλλά όπως λέει ο οινοποιός Matt Dees, τα αμπελοτόπια αυτά είναι τα χειρότερα για τον αμπελουργό αλλά τα καλύτερα για τον οινοποιείο γιατί οι δυνατοί άνεμοι, το ωκεάνιο κλίμα και τα άγονα εδάφη σκληραγωγούν το αμπέλι και δίνουν εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις, αλλά τρομερή συμπύκνωση και πολυπλοκότητα!
 
Για το The Hilt Estate Chardonnay, μετά τη ζύμωση του κρασιού, ο χυμός τοποθετείται για  ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, από τα οποία το 34% είναι νέα, ενώ το 60% είναι ουδέτερα γαλλικά δρύινα βαρέλια τα οποία δεν προσδίδουν πλέον αρώματα στο κρασί, αλλά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ωρίμανσή του, διότι επιτρέπουν σε ελάχιστο ποσοστό οξυγόνου να εισέλθει μέσα στο βαρέλί! Το υπόλοιπο 6% παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές που διατηρούν τη φρεσκάδα της ποικιλίας, πριν τελικά αναμειχθούν όλα μαζί, μετά από 11 ολόκληρους μήνες, καταλήγοντας σε ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα με λουλουδάτο χαρακτήρα, νότες εσπεριδοειδών και μοναδική ορυκτότητα!
 
Πολυδιάστατο και άψογα ισορροπημένο, το The Hilt Estate Chardonnay, είναι ένα κρασί που ανήκει στη ραχοκοκαλιά της Καλιφόρνια και όπως όλα δείχνουν θα παλαιώσει εκπληκτικά!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με διακριτικές χρυσαφί ανταύγειες. Έντονα αρώματα από λευκά άνθη, κυρίως εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, χαμομήλι, ροδάκινο, νότες φουντουκιού και κιμωλίας, με μια διακριτική αίσθηση φρυγανισμένου ψωμιού.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με διακριτική λιπαρότητα και πολύ δροσιστική οξύτητα. Αρώματα ροδάκινου, αποξηραμένου βερίκοκου, πεπονιού, μπριος πλαισιωμένα από μια διακριτική ορυκτότητα. Η επίγευση είναι μακρά και ελαφρώς αλμυρή.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, γκρέιπφρουτ, χαμομήλι, ροδάκινο, φουντούκι, κιμωλία, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2020 - THE HILT ESTATE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λιπαρά ψάρια στη σχάρα, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο, καρμπονάρα, ριζότο μανιταριών.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}