ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2019 - The Knack Project
The Knack Project

CHARDONNAY 2019 - THE KNACK PROJECT

  Ελλάδα / Αττική
€32,50
€28,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φυσικό και πολύπλοκο. Τι άλλο να ζητήσεις;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay από το The Knack Project δε θα σου θυμίσει σε τίποτα τα Chardonnay που πιθανόν να έχεις δοκιμάσει. Το φρούτο του είναι πιο γλυκό, το βαρέλι σχεδόν ανεπαίσθητο και η δομή πολύ πλούσια και στιβαρή, τόσο που οριακά θυμίζει orange wine. Αν αγαπάς τα φυσικά και πολύπλοκα λευκά αυτό θα το λατρέψεις.

Ο Χρήστος Κουλουριώτης μετά την κατάκτηση του Diploma σκεφτόταν ποιο θα ήταν το επόμενό του βήμα στο χώρο του κρασιού. Τα παλιά κλήματα της οικογένειας του έδωσαν τη λύση και έτσι δημιουργήθηκε το The Knack Project. Η λογική πίσω από το Project είναι κρασιά απολαυστικά, που θα εκφράζουν το terroir και την ποικιλία, χωρίς πολλές παρεμβάσεις. Το Chardonnay από το The Knack Project είναι μια από τις πρώτες ετικέτες του project και πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί. Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 300 μέτρων, στα Γεράνεια Όρη. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παρέα με τα στέμφυλα για κάποιες μέρες. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για 18 μήνες, με τις φίνες οινολάσπες του. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και χωρίς άλλη παρέμβαση και ωριμάζει και για άλλους δέκα μήνες στη φιάλη!

Δοκίμασε το Chardonnay από το The Knack Project τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Chardonnay από το The Knack Project έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, πορτοκαλιού, βερίκοκου, βουτύρου, φρυγανιάς, βανίλιας, μελιού και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και μέτρια οξύτητα. Νεράντζι, κίτρο, ροδάκινο, αγιόκλημα, πορτοκαλόφλουδες, φουντούκι, ζύμη και μοσχοκάρυδο συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αττική, Ελλάδα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, πορτοκάλι, βερίκοκο, βούτυρο, φρυγανιά, βανίλια, μέλι. ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2019 - THE KNACK PROJECT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό μπούτι με μέλι, χυλοπίτες με καμμένο βούτυρο και μυζήθρα, λαβράκι σωτέ με λεμόνι

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}