ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2016 - The Paring
The Paring

CHARDONNAY 2016 - THE PARING

  Αμερική / California
€39,60
€33,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κλασικό βαρελάτο Chardonnay, σημείο αναφοράς για την California!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To The Paring Chardonnay 2016 είναι ένα κλασικό βαρελάτο Chardonnay, που παρά τα χρόνια του, όχι μόνο δεν έχει περάσει μέρα από πάνω του, αλλά αντιθέτως ξεχειλίζει φρεσκάδα και νεύρο. Αν σου αρέσουν τα πλούσια λευκά κρασιά, με πικάντικο, βουτυράτο χαρακτήρα, αλλά και λεμονάτη οξύτητα, τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου!

Το οινοποιείο The Paring βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Ynez και φυσικά συγγενεύει με το Jonata και το The Hilt, όλα μέλη της  οικογένειας του συγκλονιστικού Screaming Eagle! Ο σκοπός του The Paring είναι να προσφέρει ποιότητα και προσιτή πολυτέλεια με το άγγιγμα των μύθων της Καλιφόρνια.

Για το The Paring Chardonnay 2016 το κρασί ζυμώνει σε, ουδέτερα και καινούργια, γαλλικά βαρέλια και ανοξείδωτη δεξαμενή. Το 1/3 του κρασιού υπόκειται σε μηλογαλακτική  ζύμωση για να δώσει τα βουτυράτα αρώματα και την κρεμώδη υφή στο κρασί αλλά παράλληλα διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τη λεμονάτη οξύτητα, γεγονός που χαρίζει απαράμιλλη ισορροπία και φρεσκάδα στο κρασί.

Δοκίμασε το The Paring Chardonnay 2016 με ένα κρεμώδες ριζότο με χτένια και μαραθόριζα και ζήσε το απόλυτο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με απαλές χρυσαφί ανταύγειες και μύτη πληθωρική με αρώματα βουτύρου, μελιού, βανίλιας, φρυγανιάς, καπνού, λεμονιού, μαρμελάδας βερίκοκου, ροδάκινου, κίτρου και φουντουκιού. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και βουτυράτη υφή. Αρώματα λεμονιού, καπνού, φρυγανισμένου brioche, φλούδας νεραντζιού, βανίλιας, καραμέλας βουτύρου, βερίκοκου, ανανά και νεκταρινιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,2%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Βουτύρο, μέλι, βανίλια, φρυγανιά, καπνός, λεμόνι, μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο, κίτρο, φουντούκι, φρυγανισμένο brioche, φλούδα νεραντζιού, καραμέλα βουτύρου, ανανάς και νεκταρίνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2016 - THE PARING

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.


Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}