ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2021 - Κτήμα Ζην Ηδέως
Κτήμα Ζην Ηδέως

CHARDONNAY 2021 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€13,80
€12,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Από τις αποκαλύψεις του φετινού Οινοράματος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay Zinideos είναι ένα Chardonnay που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Οινόραμα, με το πλούσιο εκφραστικό φρούτο του και το πολύ διακριτικό βαρέλι του. Αν έπρεπε να διαλέξουμε δυο επίθετα για να στο περιγράψουμε αυτά θα ήταν κομψό και ισορροπημένο. Ειλικρινά τέτοιο Chardonnay είχαμε καιρό να δοκιμάσουμε!

To Οινοποιείο Ζην Ηδέως* βρίσκεται στο Λουτράκι Αλμωπίας, δίπλα στα Λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο που ασχολείται τόσο με ελληνικές και τοπικές ποικιλίες όσο και με διεθνής. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες τους εκτείνονται σε περίπου 88 στρέμματα, σε τρία διαφορετικά σημεία. Κάθε ποικιλία καλλιεργείται στο μέρος και το έδαφος που της ταιριάζει περισσότερο για να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Το Chardonnay για παράδειγμα καλλιεργείται στο αμπελοτόπι Νότια, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Εκεί μάλλον η οφείλεται η τραγανή οξύτητα του κρασιού που έρχεται σε τέλεια ισορροπία με το κρεμώδες στόμα και τις γλυκές νότες του βαρελιού, από την 6μηνη ωρίμαση. Τα βαρέλια που χρησιμοποιούν είναι γαλλικά, πρώτης και δεύτερης χρήσης. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ισορροπημένο και νόστιμο, ότι πρέπει για πλούσια πιάτα με λευκές σάλτσες.

Δοκίμασε το Chardonnay Zinideos τώρα!

* Ζην Ηδέως σημαίνει να ζεις χωρίς φόβο και πόνο, μια ζωή με αυτάρκεια, περιβαλλόμενη από φίλους

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Chardonnay Zinideos έχει απαλό λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, αχλαδιού, κίτρου, περγαμόντου, βανίλιας, βουτύρου, φρυγανιάς και φουντουκιού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, πλούσια, βουτυράτη υφή και μέτρια (+) οξύτητα. Ζουμερά λευκόσαρκα φρούτα μπλέκονται εσπεριδοειδή, νότες μελιού, βανίλιας, βουτύρου και ξηρών καρπών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, ροδάκινο, αχλάδι, κίτρο, περγαμόντο, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2021 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με carbonara, κοτόπουλο με μανιτάρια, πέρκα με κρούστα φουντουκιού και prosciutto

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}