Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Chateau Le Grand Blanc 2016 - Κτήμα Πόρτο Καρράς
Κτήμα Πόρτο Καρράς

CHATEAU LE GRAND BLANC 2016 - ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

  Ελλάδα / Χαλκιδική
€23,90
20.40
€20,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το Μεγάλο Λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όπως ξεκάθαρα δηλώνει και το όνομα του, το Chateau LGrand Blanc είναι το μεγάλο λευκό του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Η εντυπωσιακή φιάλη, φέτος βγήκε και σε μικρότερο μέγεθος, 750 ml, καθώς μέχρι πέρυσι κυκλοφορούσε μόνο σε magnum. Έτσι μπορούν να απολαύσουν αυτό το ιδιαίτερο κρασί λίγοι περισσότεροι!

Για το εμβληματικό Κτήμα Πόρτο Καρράς δε χρειάζονται συστάσεις καθώς είναι ένα από τα παλαιότερα της Ελλάδας και εκείνο για το οποίο κατοχυρώθηκε το ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα. Ο αέρας ανανέωσης που φύσηξε στο κτήμα δημιούργησε ένα νέο λευκό κρασί που από την πρώτη στιγμή κατέκτησε την αγορά! Το Chateau Le Grand Blanc αποτελείται από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Λημνιό σε οινοποίηση blanc de noirTo blend παραμένει 9 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια και τους πρώτους μήνες γίνεται τακτικό battonage για να ενισχυθεί ο λιπαρός χαρακτήρας και η πολυπλοκότητα του. 

Τώρα είναι τέλειο αλλά αν κρατηθείς και το αφήσεις 3-5 χρόνια στο κελάρι σου θα γίνει πραγματικά επικό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη πολύπλοκη που αρχικά διακρίνεται από νότες ροδάκινου, κίτρου, αχλαδιού, βανίλιας και λευκών λουλουδιών όπως γιασεμί και αγιόκλημα. Ξηροί καρποί, βούτυρο και βασιλικός κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους.

Στο στόμα, έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με το πυκνό φρούτο και τον λιπαρό χαρακτήρα. Αρώματα περγαμόντου, κίτρου, αχλαδιού, ροδάκινου και άγουρης φράουλας μπλέκονται με νότες βουτύρου, φουντουκιού, μελιού, φρυγανιάς και καπνού. Επίγευση ατελείωτη!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Λημνιό
Αρώματα περγαμόντο, κίτρο, αχλάδι, ροδάκινο, άγουρη φράουλα, βούτυρο, φουντούκι, μέλι, φρυγανιά, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHATEAU LE GRAND BLANC 2016 - ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με καραβίδα ή αστακό, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή με πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}