ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateauneuf du Pape Blanc 2021 - Clos Saouma Magis
Clos Saouma

CHATEAUNEUF DU PAPE BLANC 2021 - CLOS SAOUMA MAGIS

  Γαλλία / Rhone
€139,20
€126,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ιστορία ενός ζεύγους οινοποιών που κατέκτησε το Châteauneuf-du-Pape!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ζευγάρι οινοποιών που στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησαν μια δουλειά στη Βουργουνδία. Αγόραζαν φρεσκοζυμωμένα κρασιά από τοπικούς παραγωγούς, τα βελτίωναν, τα εμφιάλωναν και τα πουλούσαν. Σιγά σιγά η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα και το project τους με το όνομα «Lucien Le Moine» καθιερώθηκε.

Ανήσυχα πνεύματα γαρ, αποφάσισαν το 2006 να αλλάξουν ρότα και να ασχοληθούν με την καλλιέργεια του αμπελιού. Άφησαν τη Βουργουνδία για το Ροδανό και μέσω πλειστηριασμού άρχισαν να αγοράζουν γη που κανένας δεν ήθελε.

 Ένα τέτοιο αμπελοτεμάχιο ήταν και το Pignan από το οποίο προέρχεται το Rotem & Mounir Saouma Chateauneuf-du-Pape Magis Blanc 2021 και για το οποίο ο ίδιος ο Mounir θα έλεγε: «Κανείς δεν το ήθελε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά έλα τώρα! Ήταν η Πλατεία Vendome, την επομένη της Κυριακάτικης αγοράς. Εντάξει, είναι βρώμικα παντού, αλλά είναι ακόμα η Πλατεία Vendome».

Το Rotem & Mounir Saouma Chateauneuf-du-Pape Magis Blanc 2021 είναι ένα blend από Grenache Blanc, Clairette, Roussanne, Bourboulenc το οποίο ωριμάζει για 18-24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το Pignan θεωρείται πλέον ο βασιλιάς του Châteauneuf προσφέροντας ένα terroir μοναδικής ποιότητας, τα κρασιά τους γίνονται ανάρπαστα μόλις κυκλοφορούν και στο τέλος έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει χαρακτήρα ψημένου ψωμιού και μπαχαρικών με έντονο το στοιχείο του ξύλου και της ζύμης. Αρώματα ώριμου μανταρινιού, φλούδας μοσχολέμονου και άλμης.  

Στο στόμα είναι γεμάτο και στρόγγυλο και διατηρεί μια μακριά, τραγανή και αλμυρή επίγευση στο τέλος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Grenache Blanc, Clairette, Roussanne, Bourboulenc
Αρώματα μανταρίνι, ψημένο ψωμί, μπαχαρικά, φλούδα λεμονιού, άλμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18-24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAUNEUF DU PAPE BLANC 2021 - CLOS SAOUMA MAGIS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αστακό στη σχάρα με βούτυρο λεμονιού, ψητό κοτόπουλο με μυρωδικά, χτένια, κατσικίσιο τυρί με ντρέσινγκ μελιού, ριζότο μανιταριών.  

 

 

Σαλάτα με ζυμαρικά, σολομό, μπρόκολο και sauce ταρταρ

Για την sauce Ταρτάρ
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κρόκο αυγού, βρασμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό


Για την Σαλάτα
100 gr. σολομό
200 gr. ζυμαρικά φιογκάκια
5-6 φουντίτσες μπρόκολο
¾ φλυτζανιού αρακά
¾ φλυτζανιού καλαμπόκι
1 καρότο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη Σαλάτα:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, al dente. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Βράζουμε το μπρόκολο, τον αρακά και το καλαμπόκι για 8-10 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. 

Τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε τον μαιντανό κα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σολομό.

Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο, τον σολομό και τα ζυμαρικά.

Για τη Sauce Ταρταρ:

Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμυδάκι,το αγγουράκι και την κάπαρη, αφού τα στραγγίσουμε από τα υγρά τους. Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα, τον ψιλοκομμένο μαιντανό και το μείγμα αγγουριού και κάπαρης.
Προσθέτουμε την sauce στη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά σεβρίρουμε!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}