ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clos Stegasta Ασύρτικο 2020 - Οινοποιείο Τ-Οίνος
Οινοποιείο Τ-Οίνος

CLOS STEGASTA ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

  Ελλάδα / Τήνος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Υποδειγματικά Μεγάλο Ελληνικό Κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ασύρτικο δεν είναι μόνο η Σαντορίνη! Το Clos Stegasta Ασύρτικο του οινοποιείου Τ-Οίνος είναι το κρασί που έβαλε θριαμβευτικά την Τήνο στον οινικό χάρτη της Ελλάδας και άνοιξε το δρόμο και σε άλλους να ασχοληθούν με τον τηνιακό αμπελώνα. 

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 2002 στο Φαλατάδο της Τήνου. Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης φυτεύονται για πρώτη φορά στο νησί. Ο πρώτος τρύγος έγινε το 2008 και όλα έδειχναν από τότε τη λαμπρή πορεία που θα ακολουθήσει. Στο παρελθόν, δεν ήταν εύκολο να μεταφέρουν τα σταφύλια του τρύγου και έτσι τα πατούσαν επί τόπου. Για το λόγο αυτό, είχαν φτιάξει στεγασμένα πατητήρια, για να προστατεύονται από τον δυνατό αέρα των Κυκλάδων. Έτσι προέκυψε το τοπωνύμιο Στεγαστά που έδωσε το όνομα του στο κρασί!

Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 450 μέτρων, σε γρανιτικό έδαφος. Ο χειρωνακτικός τρύγος γίνεται σε 3 διαδοχικές στιγμές για να εξασφαλιστεί η τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη αλλά και δρύινη δεξαμενή και παραμένει με τις οινολάσπες του για περίπου 6 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που ξεπερνά ακόμα και εξαιρετικές Σαντορίνες. Επίσης, οι φιάλες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, οπότε μην πίνετε Clos Stegasta Ασύρτικο, δεν φτάνει για όλους!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ο ορυκτός χαρακτήρας της ποικιλίας βρίσκει στην Τήνο το δεύτερο σπίτι του και εκφράζεται έντονα αλλά όχι κυρίαρχα. Ντύνει τα πλούσια και ζουμερά εσπεριδοειδή με μια θαλασσινή, αλμυρή αύρα που τους ταιριάζει γάντι. Η κοφτερή οξύτητα συνοδεύει εξαιρετικά τη λιπαρή αίσθηση και στοιχηματίζει πως θα αντέξει για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα εσπεριδοειδή, φλούδα λεμονιού, ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, βανίλια, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLOS STEGASTA ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στη σχάρα ή πιάτα θαλασσινών.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}