ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clos Stegasta Ασύρτικο "Rare" 2017 - Οινοποιείο Τ-Οίνος
Οινοποιείο Τ-Οίνος

CLOS STEGASTA ΑΣΥΡΤΙΚΟ "RARE" 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

  Ελλάδα / Τήνος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα σπάνιο μεγαθήριο του ελληνικού αμπελώνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν το Ασύρτικο είναι η αγαπημένη σου λευκή ποικιλία, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Clos Stegasta Assyrtiko Rare T-Oinos. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό λευκό κρασί, με απίθανη πολυπλοκότητα και δομή που βάζει κάτω διάσημα λευκά κρασιά από το Chablis και το Pouilly.

Ένα συγκεκριμένο κομμάτι του αμπελώνα Clos Stegasta, με μοναδικό μικροκλίμα δίνει τον καλύτερο καρπό του μόνο στις καλύτερες χρονιές για το Clos Stegasta Assyrtiko Rare T-Oinos. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι ώστε να μην τραυματιστούν τα πολύτιμα σταφύλια και για να γίνει και μια πρώτη διαλογή του καρπού. Μόνο οι καλύτερες ρόγες μπαίνουν στο Clos Stegasta Assyrtiko Rare. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και έπειτα ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δρύινα βαρέλια 500 lt αλλά και αμφορείς για 6 μήνες. Ο συνδυασμός τους δίνει πολυπλοκότητα, γήινο χαρακτήρα αλλά και καθαρότητα φρούτου. Το αποτέλεσμα έχει εντυπωσιακή δομή, συμπύκνωση, έντονο mineral χαρακτήρα και κοφτερή οξύτητα που υπόσχονται εξαιρετική εξέλιξη τα επόμενα 10 χρόνια.

Το Clos Stegasta Assyrtiko Rare T-Oinos είναι το μεγάλο λευκό ελληνικό κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη όπου τα λεμονάτα αρώματα συνδυάζονται με μπαχαρένιες νότες και νύξεις βρεγμένης πέτρας. Αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, άργιλού, άγουρου ανανά και ζύμης συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο. Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, κοφτερή οξύτητα, ελαφριά τανική υπόσταση και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Κίτρο, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, ροδάκινο, μανταρίνι, ανανάς, βανίλια, φρυγανιά, μοσχοκάρυδο, μέλι ακακίας, βρεμένη πέτρα και αλμυρή αίσθηση γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λευκόσαρκο ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, μανταρίνι, ανανάς, βανίλια, φρυγανιά, μοσχοκάρυδο, μέλι ακακίας, βρεμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLOS STEGASTA ΑΣΥΡΤΙΚΟ "RARE" 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι σε κληματόβεργες, μπακαλιάρο φρικασέ, μακαρονάδα του ψαρά ή στρείδια με σάλτσα βουτύρου.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}