Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Concert 2015 - Αμπελώνες Rira
90
Αμπελώνες Ρίρα

CONCERT 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€12,39
11.00
€11,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα κορυφαίο βαρελάτο Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Ένα κρασί γεμάτο χαρακτήρα!

Είναι κοινό μυστικό ότι η ορεινή Αιγιαλεία δίνει εξαιρετικής ποιότητας Chardonnay. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα ονόματα συνεργάζονται με αμπελουργούς της περιοχής εξαφανίζοντας και την τελευταία διαθέσιμη ρόγα του πολύτιμου σταφυλιού.

Εκεί, σε ένα μαγευτικό τοπίο, στις απόκρημνες πλαγιές του λόφου Ρίρα Αρραβωνίτσας, πάνω από τις Νεραντζιές Αιγιαλείας, καλλιεργείται το Chardonnay των Αμπελώνων Rira.

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας Chardonnay.

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay αγαπά το βαρέλι. Μετά την οινοποίηση, παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος για 14 μήνες αποκτώντας ακόμη περισσότερο όγκο και γευστική πυκνότητα.

Υπό την επίβλεψη του γνωστού και πολύπειρου οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη έδωσε ένα κρασί λεπτεπίλεπτο, με εξαιρετική ισορροπία και φινέτσα που θα ζήλευαν μεγάλα κρασιά του είδους του. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ιδανική ενσωμάτωση του βαρελιού προετοιμάσου για μια εμπειρία γεμάτη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Η χρονιά του 2015 είναι καθηλωτική.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Χρυσοκίτρινο χρώμα κερδίζει τις εντυπώσεις στο ποτήρι.

Πλούσια μύτη με τον καπνό, το φουντούκι και το μέλι να έχουν τον πρώτο λόγο. Αποξηραμένο σύκο και βερίκοκο, περγαμόντο και μαρμελάδα πορτοκάλι ακολουθούν σε φόντο καραμέλας βουτύρου και δρυός.

Στο στόμα γεμάτο, γευστικό, με λιπαρότητα και ισορροπημένη οξύτητα. Βανίλια, μέλι και ξηροί καρποί συνοδεύουν το εκφραστικό περγαμόντο και την κυδωνόπαστα  που παραμένουν στην καλής διάρκειας πιπεράτη επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα καπνός, φουντούκι, μέλι, αποξηραμένο σύκο, αποξηραμένο βερίκοκο, περγαμόντο, μαρμελάδα πορτοκάλι, καραμέλα βουτύρου, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CONCERT 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Θα σε ενθουσιάσει με pasta carbonara ή πιάτα κοτόπουλου.

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr πανσέτα ή μπέικον χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}