Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Cool Moon 2016 - Domaine Les Enfants Sauvages
24.30
€24,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ασυμβίβαστη, Άγρια, Νέα Γενιά !

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

30 χλμ. μακριά από τα Ισπανικά σύνορα και μόλις 5χλμ. από τις μεσογειακές ακτές βρίσκεται το αμπελοτόπι από το οποίο φτιάχνεται ένα πραγματικά μεγάλο κρασί, το CoolMoon! Το «Οινοποιείο των Άγριων παιδιών» όπως μεταφράζεται στα ελληνικά το Domaine Les Enfants Sauvages είναι πίσω από αυτό και όπως δηλώνει και το όνομα τους πρόκειται για ασυμβίβαστους, νέους οινοποιούς που βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά. 

Βιοδυναμική καλλιέργεια, σεβασμός στη γη και το περιβάλλον, χρήση γηγενών ζυμών και όχι του εμπορίου, έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κρασιών που αντανακλούν τέλεια το terroir και τον χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας! Το Cool Moon 2016 είναι ένα blend από Grenache blancGrenache grisMaccabeu και Vermentino, με τα 3 πρώτα να προέρχονται από παλιά αμπέλια ηλικίας 90 ετών! Το blend ζυμώνει και ωρίμαζει σε μεγάλα βαρέλια (1200 λίτρων) δρυός και ακακίας, για 12 μήνες. Ακολουθεί απειροελάχιστη θείωση και στη συνέχεια καμία άλλη παρέμβαση ή φιλτράρισμα. 

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο και εντυπωσιακά πολύπλοκο κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη πολύπλοκη με αρώματα ώριμου αχλαδιού και γλυκού περγαμόντου να συνοδεύονται από νότες βανίλιας, βουτύρου, μελιού, φρυγανιάς και φουντουκιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και βουτυράτη αίσθηση. Αρώματα μελιού, βανίλιας, καραμέλας βουτύρου, καρυδιού, φουντουκιού, λεμονιού, νεραντζιού και grapefruit συνθέτουν ένα πολύπλοκο και ισορροπημένο σύνολο. Επίγευση ξηρών καρπών που διαρκεί! 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Côtes Catalanes, Γαλλία
Ποικιλία Grenache blanc, Grenache gris, Maccabeu, Vermentino
Αρώματα ώριμο αχλάδι, γλυκό περγαμόντο, μέλι, βανίλια, καραμέλα βούτυρο, καρύδι, φουντούκι, λεμόνι, νεράτζι, grapefruit
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

COOL MOON 2016 - DOMAINE LES ENFANTS SAUVAGES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με σάλτσα καρμπονάρα ή με κοτόπουλο στο φούρνο

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}