ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Coulee de Serrant Sec 2022 - Vignobles de la Coulee de Serrant
Vignobles de la Coulée de Serrant

COULEE DE SERRANT SEC 2022 - VIGNOBLES DE LA COULEE DE SERRANT

  Γαλλία / Loire
€140,50
€122,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εμβληματικό Chenin Blanc με 97pts από Wine Enthusiast και 93pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Coulée de Serrant Sec 2022 Vignobles de la Coulée de Serrant θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα γαλλικά λευκά κρασιά (ναι κι όμως). Η γοητεία, η μοναδικότητα του και οι φανταστικές βαθμολογίες (97pts Wine Enthusiast & Wine Front, 93pts Robert Parker) είναι αυτά που κάνουν αυτό το κρασί πραγματικά σπάνιο.

Πιστεύουμε πως για τον Nicolas Joly δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ένας από τους πρωτεργάτες και “πατέρες” της Βιοδυναμικής καλλιέργειας και ένας από τους πιο iconic οινοποιούς όχι μόνο του Λίγηρα αλλά και του κόσμου. Τα κρασιά του, από την άλλη, θεωρούνται μυθικά και δυσεύρετα. Η βάση του οινοποιείου του (Vignobles de la Coulée de Serrant) είναι το Savennières και η ποικιλία με την οποία θριαμβεύει είναι το Chenin Blanc.

Συγκεκριμένα, για το Coulée de Serrant Sec 2022 Vignobles de la Coulée de Serrant, τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελοτόπι 7 εκταρίων, που είναι μονοπώλιο της οικογένειας Joly και έχει το δικό του AOC "Coulée de Serrant". Tα αμπέλια έχουν μέση ηλικία άνω των 35 - 40 ετών ενώ τα πιο παλιά είναι άνω των 80 ετών. Ο τρύγος γίνεται σε 5 διαφορετικά περάσματα έτσι ώστε να μαζευτούν τα σταφύλια μόνο όταν έχουν υπερωριμάσει, με αρκετές ρώγες να έχουν προσβληθεί από βoτρύτη (ευγενής σήψη).

Ο Joly πιστεύει εξάλλου πως το Chenin – μαζί με το Riesling – είναι μια από τις πολύ λίγες ποικιλίες σταφυλιού που μπορούν να εκφράσουν πλήρως την προσωπικότητα τους μόνο μέσω μιας αρκετά προχωρημένης ωριμότητας, που περιλαμβάνει και τη διαδικασία της «ευγενούς σήψης». Το κρασί έπειτα ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 500 λίτρων (μόνο το 5% καινούργια) για περίπου 5-8 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει ασυναγώνιστη πολυπλοκότητα και εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης, που μόνο τα καλύτερα λευκά κρασιά αυτού του κόσμου διαθέτουν.

Αν πρέπει να δοκιμάσεις μόνο ένα Chenin Blanc στη ζωή σου τότε αυτό πρέπει να είναι το Coulée de Serrant Sec 2022 Vignobles de la Coulée de Serrant!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, λεμονιού, φλούδας πορτοκαλιού, ανθόμελου, αχλαδιού, ροδάκινου, κίτρου και μήλου. Νότες φρυγανισμένου ψωμιού και φουντουκιού συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο.

Πλούσιο στόμα, με αξεπέραστη συμπύκνωση φρούτου, κοφτερή οξύτητα και διακριτικά λιπαρή υφή. Ατέλειωτη επίγευση εσπεριδοειδών με νύξεις ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Λίγηρας, Γαλλία
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα βερίκοκο, λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, ανθόμελο, αχλάδι, ροδάκινο, κίτρο, μήλο, φρυγανισμένο ψωμί, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 5-8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COULEE DE SERRANT SEC 2022 - VIGNOBLES DE LA COULEE DE SERRANT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με παλαιωμένα κίτρινα τυριά, ζυμαρικά με θαλασσινά, στρείδια, ψητό κοτόπουλο με μυρωδικά, σπαράγγια ή μανιτάρια.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}