ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cuvee Helene 2022 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

CUVEE HELENE 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κρίμα που δε θα το προλάβουν όλοι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το περιμέναμε πως και πως και επιτέλους το Cuvee Helene από το Κτήμα Παπαργυρίου ήρθε, αλλά όχι για να μείνει μιας και οι 600 φιάλες του θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού. Ο Γιάννης Παπαργυρίου κάνει το πιο γοητευτικό, κομψό και ιδιαίτερο λευκό κρασί του που ορθώς έχει το όνομα της Ελένης του. Δοκίμασέ το πρώτος εδώ!

Καταλαβαίνεις πως υπάρχει συναίσθημα στο κρασί αυτό, όπως και σε όλα τα κρασιά του Γιάννη Παπαργυρίου βέβαια. Όλα τα κάνει με τα χέρια του, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και όλη η διαδικασία είναι ποτισμένη με μεράκι και πάθος. Όταν μας είπε πως έχει βάλει 1500 κλήματα Γουστολίδι σε υψόμετρο 700 μέτρων, στα Σοφιανά, απορήσαμε… «Τι θα κάνει πάλι» αναρωτηθήκαμε. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, μιας και μας κάλεσε στο οινοποιείο για να το δοκιμάσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Στην πρώτη γουλιά κοιταζόμασταν μεταξύ μας και δε μίλαγε κανείς (αυτό μπορεί να είναι από εξαιρετικά καλό μέχρι πάρα πολύ κακό). Στην περίπτωση μας συνέβη το πρώτο. Για την ακρίβεια άπαξ και το δοκιμάσαμε δε σταματήσαμε να ρωτάμε πότε θα βγει. Αυτό το Γουστολίδι, το Cuvee Helene από το Κτήμα Παπαργυρίου, που τρυγήθηκε υπερώριμο, ζύμωσε σε γαλλικό βαρέλι και ωρίμασε για περίπου 3 μήνες με τις οινολάσπες του, πρέπει να το δοκιμάσουν όλοι. Κρίμα που δε θα προλάβουν.

Αλήθεια, χρειάζεται να σου πούμε κάτι άλλο;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Cuvee Helene από το Κτήμα Παπαργυρίου έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, μανταρινιού, λεμονιού, κίτρου, ζύμης, brioche, ξηρών καρπών και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και λιπαρή υφή. Ζουμερά και ώριμα εσπερισοειδή μπλέκονται με πυρηνόκαρπα φρούτα, νύξεις βανίλιας, ορυκτότητας, μελιού και φρυγανισμένου ψωμιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Γουστολίδι
Αρώματα Βερίκοκο, ροδάκινο, μανταρίνι, λεμόνι, κίτρο, ζύμη, brioche, ξηροί καρποί, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CUVEE HELENE 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μπαρμπούνια σαβόρο, σολομός με πορτοκάλι, χοιρινό φιλέτο με αποξηραμένα βερίκοκα και κατσικίσιο τυρί

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}