Ο Γιάννης Παπαργυρίου κάνει το πιο γοητευτικό, κομψό και ιδιαίτερο λευκό κρασί του, που ορθώς έχει το όνομα της Ελένης του. Δοκίμασέ το πρώτος εδώ!
Καταλαβαίνεις πως υπάρχει συναίσθημα στο κρασί αυτό, όπως και σε όλα τα κρασιά του Γιάννη Παπαργυρίου. Όλα τα κάνει με τα χέρια του, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και όλη η διαδικασία είναι ποτισμένη με μεράκι και πάθος. Όταν μας είπε πως έχει βάλει 1500 κλήματα Γουστολίδι σε υψόμετρο 700 μέτρων, στα Σοφιανά, απορήσαμε… «Τι θα κάνει πάλι» αναρωτηθήκαμε.
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, μιας και μας κάλεσε στο οινοποιείο για να το δοκιμάσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Στην πρώτη γουλιά κοιταζόμασταν μεταξύ μας και δε μίλαγε κανείς (αυτό μπορεί να είναι από εξαιρετικά καλό μέχρι πάρα πολύ κακό). Στην περίπτωση μας συνέβη το πρώτο. Αυτό το Γουστολίδι, το Cuvee Helene από το Κτήμα Παπαργυρίου, που τρυγήθηκε υπερώριμο, ζύμωσε σε γαλλικό βαρέλι και ωρίμασε για περίπου 3 μήνες με τις οινολάσπες του, πρέπει να το δοκιμάσουν όλοι. Κρίμα που δε θα προλάβουν.
Αλήθεια, χρειάζεται να σου πούμε κάτι άλλο;