Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Debina Λευκό ημιαφρώδες - Κτήμα Γκλίναβος
Κτήμα Γκλίναβος

DEBINA ΛΕΥΚΟ ΗΜΙΑΦΡΩΔΕΣ - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Ζίτσα
€12,60
10.70
€10,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Απλά Debina!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή ενός σωστού αφρώδους ή ημιαφρώδους κρασιού είναι η υψηλή φυσική οξύτητα του σταφυλιού και ο χαμηλός αλκοολικός του βαθμός. Η γηγενής ποικιλία της περιοχής της Ζίτσας τα διαθέτει και τα δύο!

Με τέτοια πρώτη ύλη και εφαρμόζοντας τη Méthode Charmat με πραγματοποίηση της δεύτερης ζύμωσης σε κλειστές δεξαμενές (cuvée close), η Ντεμπίνα απόκτησε δροσιστικές φυσαλίδες, πολύ επίμονες για ημιαφρώδες κρασί και εκλεπτυσμένα αρώματα που θα σας αφήσουν άφωνους.

Αντιλαμβανόμενος τη δυνατότητα των ελληνικών ποικιλιών στην παρασκευή αφρωδών κρασιών ο ιστορικός οινοποιός Λευτέρης Γκλίναβος, ένας από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας, πειραματίζεται και επιβραβεύεται για άλλη μια φορά για αυτό! 

Με ένα μπουκάλι το ίδιο ξεχωριστό όσο και το περιεχόμενο του, η Debina του Κτήματος Γκλίναβος είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει! Μη τη χάσετε!

Σημείωση: Στη δοκιμή συμμετείχε και Νεοζηλανδός οινολόγος ο οποίος ενθουσιάστηκε και φεύγοντας ήταν από αυτά που επέλεξε να πάρει μαζί του.

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι αχυροκίτρινη με διακριτική, λεπτή αλλά επίμονη φυσαλίδα.

Στη μύτη τα διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών συνδυάζονται με βοτανικές νύξεις ρίγανης, σουσάμι αλλά και αρώματα ζύμης, ελαφριά αίσθηση καπνού και κιμωλίας.

Στο στόμα η φυσαλίδα μοιάζει εντονότερη και μαζί με την όμορφα ισορροπημένη οξύτητα συντελεί στο δροσιστικό χαρακτήρα. Η διακριτική αίσθηση του φρούτου και ζύμης εκφράζεται και στο στόμα και παραμένει εκεί σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη πολύ μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό ημιαφρώδες
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 11,8 %
Προέλευση Ζίτσα
Ποικιλία Ντεμπίνα
Αρώματα εσπεριδοειδή, ρίγανη, σουσάμι, ζύμη, καπνός, κιμωλία
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DEBINA ΛΕΥΚΟ ΗΜΙΑΦΡΩΔΕΣ - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε τη με ψάρικά, οστρακοειδή, δροσερές σαλάτες αλλά και sushi.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}