ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dog Point Section 94 - Dog Point Vineyards
Dog Point Vineyards

DOG POINT SECTION 94 - DOG POINT VINEYARDS

  Νέα Ζηλανδία / Marlborough
€43,70
€37,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα 25 καλύτερα Sauvignon Blanc του κόσμου με 94pts από James Suckling και Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Dog Point Section 94 είναι σύμφωνα με το Wine-searcher ένα από τα 25 καλύτερα Sauvignon Blanc του κόσμου. Πράγμα πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την σχετικά μικρή τιμή του και το γεγονός πως στέκεται επάξια δίπλα σε ιστορικά μεγαθήρια, με τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή. Επίσης να σου πούμε πως η χρονιά του 2018 έχει, όχι ένα αλλά δύο 94αρια από James Suckling και Wine Spectator.

Πίσω από αυτό το iconic Sauvignon από το Marlborough της Νέας Ζηλανδίας βρίσκονται δυο πολύ γνώριμοι τύποι, ο Ivan Sutherland και ο James Healy, ο αμπελουργός και ο οινοποιός του διάσημου Cloudy Bay. Το 2004, αυτοί οι δυο τρομεροί τύποι έχοντας κατακτήσει το know how θέλησαν να κάνουν το δικό τους οινοποιείο και έτσι γεννήθηκε το Dog Point. Ευτυχώς που ο Ivan είχε προνοήσει και είχε φυτέψει τα πρώτα του αμπέλια στην περιοχή το 1970. Σήμερα το Dogpoint Section 94 ένα από τα σπουδαιότερα και πιο κλασσικά βαρελάτα Sauvignon της Νέας Ζηλανδίας. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και το κρασί έπειτα γίνεται με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις: ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ωρίμαση για 18 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικά φρουτώδες αλλά παράλληλα κομψό και πολύπλοκο.

Μπορείς σίγουρα να το απολαύσεις τώρα αλλά θα παλαιώσει όμορφα για τουλάχιστον μια 5ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Dogpoint Section 94 έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πληθωρικά αρώματα μάνγκο, ροδάκινου, ανανά, κρέμας λεμονιού, ξύσματος lime, gooseberry, πιπεριάς και σπαραγγιού που πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, φρυγανιάς και μελιού.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και βουτυράτη υφή. Ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκονται με τροπικά και εσπεριδοειδή σε ένα φόντο γλυκών μπαχαρικών και καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Marlborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα μάνγκο, ροδάκινο, ανανά, κρέμας λεμόνι, ξύσμα lime, gooseberry, πιπεριά, σπαράγγι, βανίλια, φρυγανιά, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DOG POINT SECTION 94 - DOG POINT VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με ριζότο με σπαράγγια και mascarpone, γλώσσα Meuniere, κοτόπουλο stroganoff  

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}