ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Limoux Blanc 2019 - Domaine de Baronarques
Domaine de Baronarques

LIMOUX BLANC 2019 - DOMAINE DE BARONARQUES

  Γαλλία / Burgundy
€59,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί που έχει μπει σε πριγκηπικά σπίτια και σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Limoux Blanc 2019 από Domaine de Baronarques φέρει την υπογραφή των Rothschild και μας συστήνει μια undercover περιοχή, τo Limoux, που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν τόσο. Φρουτώδες αλλά όχι υπερβολικό, κρεμώδες αλλά με ζωντανή οξύτητα, έχει αποσπάσει 95 pts από τον James Suckling και πηγές επιβεβαιώνουν, πως έχει μπει σε πριγκηπικά σπίτια και πασίγνωστα εστιατόρια ανά τον κόσμο!

Το Domaine de Baronarques ανήκει στην οικογένεια Rothschild, που σπάνια εγκαταλείπει το Bordeaux (Chateau Mouton de Rothschild) για να επενδύσει αλλού. Η δυναστεία Rothschild, έχει  βαθιές ρίζες στον κόσμο του κρασιού και φήμη για την αφοσίωση στην τελειότητα. Στην περιοχή Limoux του Languedoc  το οινοποιείο Domaine de Baronarques έχει μια ιστορία που συνδέεται με την αναγέννηση της περιοχής. Μετά την αγορά του από την οικογένεια Rothschild το 1998, η ομάδα των Mouton και Opus One ανέλαβε να το φέρει στο επίπεδο των κορυφαίων κτημάτων του κόσμου και να αναδείξει το δυναμικό του terroir.

Το Limoux Blanc 2019 Domaine de Baronarques, αποτελείται από 96% Chardonnay και 4% Chenin Blanc, με το τελευταίο να προστίθεται για πρώτη φορά, με σκοπό να ενισχύσει την οξύτητα του κρασιού. Η ζύμωση έγινε μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, ενώ στη συνέχεια το κρασί παλαίωσε για 8 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, σε ένα συνδυασμό βαρελιών (1/3 νέα, 1/3 ενός έτους,  1/3 δυο ετών). Αυτή η τεχνική χάρισε στο κρασί πολυπλοκότητα, ισορροπία και μια εκλεπτυσμένη δομή που του άνοιξε τις πόρτες σε κορυφαία εστιατόρια αλλά και στα επίσημα δείπνα του Πρίγκιπα του Μονακό!

Το Limoux Blanc 2019 του Domaine de Baronarques συνδυάζει τη φρεσκάδα του φρούτου με την κομψότητα της δρυός, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που εξελίσσεται υπέροχα στο ποτήρι και ανταμείβει όσους θέλουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν άνθη ακακίας και γιασεμιού, ενώ νότες εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, ξύσμα λεμονιού και αποξηραμένη πορτοκαλόφλουδα, ενισχύουν τον χαρακτήρα του. Λευκό ροδάκινο, κυδώνι. λουίζα, λευκό πιπέρι και ώριμο αχλάδι πλαισιώνονται από νότες μελιού και brioche.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα με μέτρια (+) οξύτητα και κρεμώδη υφή. Γεύσεις από lime, γκρέιπφρουτ, αγιόκλημα, μοσχοκάρυδο και λευκό ροδάκινο συνδυάζονται με μια διακριτική ορυκτότητα. Νότες brioche, φουντουκιού και φρυγανισμένου ψωμιού ενισχύουν την πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Languedoc, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Chenin Blanc
Αρώματα άνθη ακακίας, γιασεμί, λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, αποξηραμένη πορτοκαλόφλουδα, λευκό ροδάκινο, κυδώνι, λουίζα, λευκό πιπέρι, ώριμο αχλάδι, μέλι, brioche
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LIMOUX BLANC 2019 - DOMAINE DE BARONARQUES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητή γαλοπούλα, με χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι και λαβράκι με σάλτσα λεμονιού.

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}