ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Roxheimer Hollenpfad Erste Lage 2023 Weingut Donnhoff
Weingut Donnhoff

ROXHEIMER HOLLENPFAD ERSTE LAGE 2023 WEINGUT DONNHOFF

  Γερμανία / Nahe
€49,10
€42,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Riesling από έναν “superstar” με 92pts!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στο masterclass με θέμα “Battle of Rieslings” που κάναμε το Roxheimer Hollenpfad Riesling 2023 Weingut Donnhoff ήταν το κρασί που ξεχώρισε για τον “καπνιστό” και mineral χαρακτήρα του αλλά και για την εντυπωσιακή δομή του. Μαζί μας συμφωνεί και ο Robert Parker, δίνοντας του 92 βαθμούς! 

Η οικογένεια Donnhoff εδρεύει στο Nahe εδώ και 250 χρόνια αλλά η μεγάλη στροφή προς τη φήμη και την απόλυτη καταξίωση έγινε το 1976, όταν ανέλαβε το οινοποιείο ο Helmut Donnhoff, ένας «superstar» κατά τον Robert Parker, ο οποίος συχνά πυκνά του έδινε τα 100άρια του. Να σημειωθεί μάλιστα πως το Weingut Donnhoff είναι ένα από τα τρια οινοποιεία της Γερμανίας που έχουν λάβει 100 βαθμούς από τον Parker. Από την άλλη, o διάσημος οινοσυγγραφέας Hugh Johnson, θεωρεί πως ο Donnhoff ήταν «απόλυτα αφοσιωμένος στην ποιότητα και ένα τεράστιο φυσικό ταλέντο στην οινοποίηση». Στα βήματά του συνεχίζει και ο γιός του Cornelius, που έμαθε κοντά του όλα τα μυστικά του Riesling. 

Για το Roxheimer Hollenpfad Riesling 2023 Weingut Donnhoff  τα σταφύλια έρχονται από τον αμπελώνα Roxheimer Höllenpfad (κατηγορία Erstes Gewächs, δηλαδή premier cru) που έχει μοναδικό κόκκινο ψαμμιτικό (sandstone) έδαφος, γεγονός που συμβάλλει στον ξεχωριστό mineral χαρακτήρα του κρασιού. Είναι άλλωστε γνωστό πως το Riesling έχει τη μοναδική ικανότητα να εκφράζει τα διαφορετικά terroir στο τελικό κρασί, με τον Cornelius να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον . Το όνομα "Höllenpfad" σημαίνει "Μονοπάτι προς την κόλαση", πιθανότατα αναφερόμενο στο κακοτράχαλο έδαφος και την κοκκινωπή απόχρωση του.  

Η οινοποίηση γίνεται με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλιά μεγάλα βαρέλια 1200 λίτρων. Έπειτα το κρασί ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες του για αρκετούς μήνες, ώστε να αποκτήσει έξτρα πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό και πικάντικο, με τις διακριτικές νύξεις τσακμακόπετρας που τόσο αγαπάμε. 

Αν αγαπάς το Riesling τότε το Roxheimer Hollenpfad Riesling 2023 Weingut Donnhoff δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνό λεμονοπράσινο χρώμα και μια μύτη δυναμίτης που εκρείγνυται με νότες τσακμακόπετρας, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, νεκταρινού, ανανά και ώριμου ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Η εντυπωσιακή συμπύκνωση και η καθαρότητα του φρούτου κερδίζει τις εντυπώσεις ενώ οι διακριτικές νότες ορυκτότητας συμπληρώνουν το σύνολο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Nahe, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα τσακμακόπετρα, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, νεκταρίνι, ανανάς, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11–13°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROXHEIMER HOLLENPFAD ERSTE LAGE 2023 WEINGUT DONNHOFF

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με sushi, tartare γαρίδας με mango, lime και αβοκάντο, πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και vinaigrette πορτοκάλι. 

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}