ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δρεζίνα 2021 - Οινοποιεία Μποσινάκης και Χατζάκης
Οινοποιία Μποσινάκης

ΔΡΕΖΙΝΑ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

  Μαντινεία
€26,90
€20,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τα ετερώνυμα έλκονται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαντινεία απέχει μόλις λίγη οξύτητα μακριά από τη Σύρο!
Σε μπερδέψαμε και νομίζεις πως αστειευόμαστε. Όχι φυσικα! Και θα το ανακαλύψεις μόλις δοκιμάσεις αυτό το μοναδικό χαρμάνι των δυο star λευκών ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα!

Η οινική σκηνή της Ελλάδας έχει κάνει άλματα και έχει ξεκινήσει να καινοτομεί σε όλα τα επίπεδα. Δυο οινοποιεία που εκφράζουν απόλυτα το terroir των περιοχών τους και αποδίδουν άριστα την τυπικότητα των ποικιλιών τους, αποφάσισαν να κάνουν την πιο νόστιμη σύμπραξη! Το οινοποιείο Μποσινάκη γνωστό για τη μαεστρία του στην οινοποίηση του Μοσχοφίλερου και το Οινοποιείο Σύρου, με το Νίκο Χατζάκη να μας έχει κάνει να δούμε τη Σύρο με άλλο μάτι, μέσα από το Ασύρτικό του, αποφάσισαν να οινοποιήσουν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες ποικιλίες και να μας αποδείξουν πως ναι, τελικά τα ετερώνυμα έλκονται και προκαλούν μεγάλες οινικές εκρήξεις!

Στο χαρμάνι και οι δυο ποικιλίες συμμετέχουν σε ποσοστό 50%. Το μικροκλίμα στην περιοχή από όπου προέρχεται το Μοσχοφίλερο, είναι το ιδανικότερο ολόκληρης της Μαντινείας, ενώ οι ρίζες του Ασύρτικου είναι από τις παλαιότερες της Σύρου, περίπου 35-40 ετών. Ο τρύγος γίνεται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, μέσα Οκτώβρη για το Μοσχοφίλερο και αρχές Αυγούστου για το Ασύρτικο. Η κάθε ποικιλία ζυμώνει χωριστά με αυτόχθονες ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για περίπου 3 μήνες. Στη συνέχεια και μετά την ανάμειξή τους, το blend παραμένει με τις οινολάσπες για άλλους 5 μήνες.

Αν δεν είσαι πολύ στενός φίλος ή συγγενής ενός εκ των δυο οινοποιών, θα σε συμβουλεύαμε να κάνεις τώρα μια φιάλη δική σου, γιατί το κρασί εμφιαλώνεται μόνο σε 1400 φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με ασημί ανταύγειες. Στη μύτη τα αρώματα του Μοσχοφίλερου κάνουν ξεκάθαρη την παρουσία του. Αρώματα τριαντάφυλλου, λουκουμιού, λεμονιού, ροζ γκρέιπφρουτ, lime και άγουρης φράουλας. Διακριτικά αρώματα περγαμόντου, κυδωνιού και λεμονιού.

Στο στόμα είναι μια μεγάλη έκπληξη γιατί αναδεικνύεται πιο έντονα ο χαρακτήρας του Ασύρτικου. Νόστιμο μέτριο (+) σώμα με τραγανή οξύτητα και νότες ορυκτότητας, τυπικές για την ποικιλία που γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο
Αρώματα Τριαντάφυλλο, λουκούμι, λεμόνι, ροζ γκρέιπφρουτ, lime, φράουλα, περγαμόντο, κυδώνι, λεμόνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΡΕΖΙΝΑ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με linguini με σολομό και σάλτσα λεμονιού με μάραθο, αθερίνα και γαριδάκι τηγανητό και πιάτα κοτόπουλου.

Μαραθοκεφτέδες

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 20 ml. ούζο
  • 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
  • 130 ml. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μας. Τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Συνδυασμός με κρασί

Μάραθο και κρεμμύδι δίνουν έναν έντονα βοτανικό τόνο που θα αναδειχτεί ακόμη περισσότερο με το κατάλληλο κρασί. Προτιμήστε λευκά ή ροζέ κρασιά με νύξεις φυτικότητας ή αρώματα θυμαριού, ρίγανης και άλλων βοτάνων.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}