ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dry by Tokaj 2019 - Mad Wines
Mad Wines

DRY BY TOKAJ 2019 - MAD WINES

  Tokaj, Ουγγαρία
€15,50
€13,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το χαμένο αδερφάκι της Σαντορίνης και των mineral Riesling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η έκφραση «it will drive you mad» ταιριάζει απόλυτα στα ουγγρικά MAD wines, αφού η χαρισματική προσωπικότητα τους, ενδέχεται να σε τρελάνει! Αν τo στυλ σου είναι, τα ακραία mineral riesling και οι Σαντορίνες, μόλις βρήκες το χαμένο αδερφάκι τους από την Ουγγαρία. Ετοιμάσου για στρείδια…

Η ουγγρική ορυκτότητα, συγκεκριμένα αυτή του Tokaj, σε καλησπερίζει από την πρώτη γουλιά στο MAD Dry by Tokaj και μπορεί να σου ανοίξει την όρεξη για θαλασσινά, όπως ακριβώς και μια ωραία Σαντορίνη. Πίσω από αυτό το κρασί, κρύβεται η ομάδα των MAD!

Οινοποιοί που με όρεξη και μεράκι, ξεκίνησαν ένα “Mad” πρότζεκτ το 2009, με σκοπό να αναδείξουν ολόκληρη την περιοχή του Tokaj. Είναι από τις παλαιότερες περιοχές παραγωγής κρασιού στην Ευρώπη, με πολλά διαφορετικά στυλ κρασιού, από ξηρά έως τα πιο γνωστά γλυκά του κόσμου! Η ιδιαιτερότητα εντοπίζεται στα ηφαιστειογενή εδάφη, που δίνουν την απόλυτη έκφραση της ορυκτότητας. Οι MAD, κατάλαβαν από πολύ νωρίς, ότι η συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, ήταν απαραίτητη. Και έκαναν αυτό ακριβώς. Οι ντόπιοι αμπελουργοί, εμπιστεύτηκαν τη φροντίδα των αμπελώνων τους, από την «κορυφή έως τα νύχια», στην ομάδα των Mad, που τελικά έγινε το αγαπημένο της χόμπι και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό! 

Το MAD Dry by Tokaj φτιάχτηκε κυρίως από την παραδοσιακή ποικιλία του Tokaj, που λέγεται Furmint, ενώ ένα μικρό ποσοστό έντονα αρωματικών τοπικών ποικιλιών, προστέθηκε για να ενισχύσει τον αρωματικό του χαρακτήρα. Αυτές είναι οι Hárslevelű και Sárgamuskotály, αλλά μην μπεις στον κόπο να τις προφέρεις! Για το MAD dry by Tokaj ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και ακολούθησε ζύμωση από τις γηγενείς ζύμες. Αν σκεφτείς ότι αυτό είναι το πιο διακριτικό από όλη τη σειρά των MAD, φαντάσου τι σε περιμένει…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί. Η αρωματική ένταση στη μύτη είναι μέτρια με την ορυκτότητα να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή. Φρέσκα εσπεριδοειδή, κυρίως λαιμ και κάποια διακριτικά άγουρα πυρηνόκαρπα συμπληρώνουν το σύνολο με την ορυκτότητα να συνοδεύει.

Στο στόμα είναι εξίσου φρουτώδες και ορυκτό, ισορροπημένο με χαρακτηριστική οξύτητα και επίγευση μέτρια που έχει mineral χαρακτήρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Tokaj, Ουγγαρία
Ποικιλία Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály
Αρώματα Φρέσκα εσπεριδοειδή, λαιμ, πυρηνόκαρπα, ορυκτότητα, αχλάδι, μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

DRY BY TOKAJ 2019 - MAD WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φάβα, τηγανητό γαύρο ή αθερίνα ή πράσινες σαλάτες με φρούτα.

Κακαβιά η αγαπημένη

  • 1200 γρ. μικρά ψαράκια φρέσκα για σούπα (tip: χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεταξύ τους ψάρια)
  • 250 γρ. πατάτες
  • 2 μέτριου μεγέθους κρεμμύδια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι κατά προτίμηση θαλασσινό
  • 6-7  κόκκους μαύρου πιπεριού
  • Mια μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια καλά από τα λέπια και τα εντόσθια. Τεμαχίζουμε τις πατάτες κατά πλάτος, με συμμετρικό τρόπο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σωτάρουμε τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα τις πατάτες με το ελαιόλαδο. Χαράζουμε τα κρεμμύδια ελαφρά από την κάτω πλευρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα (προαιρετικά), περιχύνουμε με 600 ml. νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψάρια και τα σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, χωρίς ανακάτεμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό του άλλου λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα προσεκτικά για να μην θρυμματιστούν τα ψάρια. Αφήνουμε την κακαβιά 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα οποία περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Όσο ζωμό βγάλει η σούπα τον μοιράζουμε στα πιάτα.

Συνδυασμός με κρασί

Η λεμονάτη αίσθηση της σούπας ζητά ένα κρασί με οξύτητα που θα σταθεί δίπλα της χωρίς να υστερεί σε ένταση. Παρότι κάποιοι παραξενεύονται από τον συνδυασμό σούπας με κρασί, ένα Ασύρτικο, χαρμάνια του αλλά και ένα Βιδιανό θα σας εκπλήξουν. 

Οι προτάσεις μας: Νασίτης - Οινοποιείο Βασάλτης, Σαββατιανό - Οινοποιείο ΆωτονKlima Βιδιανό - Αμπελώνες Καραβιτάκη

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}