ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ελιά Βιδιανό Sur Lie 2018 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΕΛΙΑ ΒΙΔΙΑΝΟ SUR LIE 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
€25,30
€20,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ανακάλυψε τις απίστευτες δυνατότητες του Βιδιανού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το θυμόμαστε πολύ καλά πόσο πολύ σου άρεσε η Ελιά Βιδιανό του Νίκου Καραβιτάκη. Τώρα θα σου δημιουργήσουμε μια τόση δα σύγχυση, γιατί όταν δοκιμάσεις το Ελιά Βιδιανό Sur Lie, δεν θα πιστεύεις πόσες δυνατότητες έχει αυτό τα εκπληκτικό σταφύλι!

Στο χωριό Ποντικιανά στο νομό Χανίων της Κρήτης, το νέο αίμα της οικογένειας Καραβιτάκη, συνεχίζει την 80ετή παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση. Ο Νίκος, τοποθετεί το Βιδιανό πολύ ψηλά στις ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα και ο στόχος του είναι να ανακαλύψει όλες τις δυνατότητες που έχει αυτή η ποικιλία. Και για αυτό, δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται με διαφορετικές οινοποιήσεις, single vineyard εμφιαλώσεις, βαρέλια κτλ.

Για το Ελιά Βιδιανό Sur Lie 2018, η ζύμωση έχει γίνει και σε δεξαμενή και σε βαρέλι. Το 77% της ποικιλίας έχει ζυμώσει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια έχει παραμείνει με τις οινολάσπες για 4 μήνες, διατηρώντας έναν φρέσκο χαρακτήρα. Το υπόλοιπο 23% έχει ζυμώσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Βουργουνδίας, για τα οποία μάλιστα γίνεται ειδική παραγγελία για συγκεκριμένο κάψιμο βαρελιού, έτσι ώστε το βαρέλι να αφήσει στο κρασί, τον ελάχιστο πράσινο χαρακτήρα του Βιδιανού. Στη συνέχεια παραμένει επίσης 4 μήνες, σε επαφή με τις οινολάσπες. Αφού ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις, γίνεται η ανάμειξή τους σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου παραμένουν εκεί 3 ολόκληρα χρόνια σε επαφή με τις οινολάσπες, όπου θωρακίζονται τα αρώματα και η δομή του. Το κρασί καταλήγει να εμφιαλωθεί με ελάχιστο φιλτράρισμα.

Η Ελιά Βιδιανό Sur Lie 2028, είναι ένα λευκό κρασί που αποδεικνύει περίτρανα την πολυπλοκότητα του Βιδιανού και το τεράστιο δυναμικό του, στην παραγωγή εντυπωσιακών και υψηλά ποιοτικών κρασιών. Η διάσημη ποικιλία της Κρήτης, έχει κερδίσει για τα καλά το οινικό κοινό και έχει δώσει στο οινοποιείο Καραβιτάκη ακόμη έναν λόγο να καμαρώνει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Έχει έντονο αρωματικό χαρακτήρα με κυρίαρχα τα πυρηνόκαρπα, κυρίως βερίκοκο και ροδάκινο, με νότες γκρέιπφρουτ, νυχτολούλουδο και πολύ ευδιάκριτα αρώματα βανίλιας και φρεσκοψημένου μπριος.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και χαρακτηριστική λιπαρότητα. Η οξύτητα είναι μέτρια (+) και τα αρώματα από μοσχολέμονο, ροδάκινο, βούτυρο, βανίλια, ισορροπούν απόλυτα με τις mineral πινελιές και τον ξηροκραπάτο χαρακτήρα του. Η επίγευση είναι ελαφρώς πικάντικη με ένα διακριτικό καπνιστό τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Βερίκοκο, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, νυχτολούλουδο, βανίλια, brioche
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΛΙΑ ΒΙΔΙΑΝΟ SUR LIE 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Η οξύτητα εδώ ζητάει λιπαρά ψάρια, σολομό, πέστροφα και παλαμίδα στη σχάρα, ζυμαρικά με λευκές και λιπαρές σάλτσες.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}