Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ελιά Βιδιανό 2017 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΕΛΙΑ ΒΙΔΙΑΝΟ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Μεγάλο Κρασί που αποδεικνύει οτι το Βιδιανό μπορεί να λάμψει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι η ποικιλία που θα εκθρονίσει το Ασύρτικο; Είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι του ελληνικού κρασιού; Η απάντηση είναι πιθανότατα! Αν όμως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο Βιδιανό, την Ελιά 2017 του Νίκου Καραβιτάκη τότε η απάντηση είναι σίγουρα ναι! 

To νέο αίμα των Αμπελώνων Καραβιτάκη, ο Νίκος, πιστεύει ακράδαντα πως το Βιδιανό είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κρητικός αμπελώνας. Έχει αφιερωθεί στην ανάδειξή του και πειραματίζεται πολύ συχνά με διαφορετικές οινοποιήσεις, single vineyard εμφιαλώσεις, βαρέλια κτλ. Η Ελιά Βιδιανό 2017 είναι ένα κρασί που βγήκε από ένα, ομολογουμένως, πολύ πετυχημένο πείραμα. Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε υψόμετρο 640 μέτρων και έδωσε καρπό μόνο για 1.200 πολύτιμες φιάλες. Μέρος του κρασιού παλαίωσε σε δρύινα βαρέλια από τα Βόσγια Δάση για τουλάχιστον 6 μήνες. Το βαρέλι είναι τόσο όσο χρειάζεται για να χαρίσει τα αρώματα του αφήνοντας όμως τον πολύπλοκο και mineral χαρακτήρα του Βιδιανού να λάμψει. 

Πρόλαβε και κάνε μια φιάλη δική σου λίγο πριν γίνει sold out!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη που εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, περγαμόντου και grapefruit συναντούν διακριτικές νότες βανίλιας, βουτύρου, μελιού, φρυγανιάς και καπνού.

Στο στόμα είναι λιπαρό, με τραγανή οξύτητα και μέτριο προς γεμάτο σώμα. Ζουμερό βερίκοκο, μοσχολέμονο, λευκόσαρκο ροδάκινο, αγιόκλημα, βούτυρο, βανίλια, φρυγανιά, φουντούκι και mineral νύξεις γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα βερίκοκο, μοσχολέμονο, λευκόσαρκο ροδάκινο, αγιόκλημα, βούτυρο, βανίλια, φρυγανιά, φουντούκι, mineral νύξεις.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΛΙΑ ΒΙΔΙΑΝΟ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με λιπαρά ψάρια στη σχάρα, χοιρινό με λεμονάτες σάλτσες και ζυμαρικά με κρεμώδεις λευκές σάλτσες.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}