ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Emphasis Ασύρτικο 2024 - Κτήμα Παυλίδη
Κτήμα Παυλίδη

EMPHASIS ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια κλασική επιλογή από τη Δράμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Emphasis Assyrtiko του Παυλίδη είναι η απόδειξη ότι Ασύρτικο μπορεί να μεγαλουργήσει και εκτός Σαντορίνης. Αποτελεί μια  σταθερή και κλασική επιλογή για τους λάτρεις της ποικιλίας εδώ και χρόνια και όχι άδικα! 

Στην καρδιά της Δράμας, στους πρόποδες του Μενοικίου, το Κτήμα Παυλίδη δημιουργεί κρασιά που εκφράζουν μοναδικά το terroir της περιοχής. Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1998 από τον Χριστόφορο Παυλίδη, με όραμα να αναδείξει τις ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες μέσα από σύγχρονες τεχνικές και απόλυτο σεβασμό στη φύση. Οι αμπελώνες του βρίσκονται σε δύο ιστορικά σημεία, την Κοκκινόγεια και την Περίχωρα, όπου επιδιώκουν χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και νυχτερινό τρύγο για μέγιστη φρεσκάδα και αρωματική ένταση. 

Το Emphasis Assyrtiko του Παυλίδη προέρχεται από έναν αμπελώνα σε υψόμετρο 550 μέτρων. Μετά τον προσεκτικό τρύγο, ακολουθεί ολόκληρη πίεση των σταφυλιών, εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία και ζύμωση σε μικρές δεξαμενές inox και δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια, το κρασί ωριμάζει για έξι μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του, αποκτώντας όγκο και πολυπλοκότητα.  

Το Emphasis Assyrtiko του Παυλίδη είναι απολαυστικό και φρέσκο αλλά και έχει δυνατότητα παλαίωσης που αγγίζει τη δεκαετία.  

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει αρώματα ροδάκινου, εσπεριδοειδών και λεμονόφλουδας, συνδυασμένα με έντονη αίσθηση ορυκτότητας και μελιού.  

Στο στόμα είναι γεμάτο, με υψηλή και δροσιστική οξύτητα, νότες εσπεριδοειδών, ροδάκινου, φρυγανιάς, βρεγμένης πέτρας και κιμωλίας, και μακρά επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ασύρτικο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

EMPHASIS ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει ιδανικά με ζυμαρικά λευκές σάλτσες, κασερόπιτα σουφλέ και συναγρίδα ψητή στα κάρβουνα. 

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr Guanciale χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}