Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ενιπέας 2017 - Κτήμα Μπριτζίκη
Κτήμα Μπριτζίκη

ΕΝΙΠΕΑΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗ

  Ελλάδα
€9,90
8.80
€8,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα πιο τίμια λευκά κρασιά εκεί έξω!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σκέψου ένα οινοποιείο με μηδενικό ενεργειακό ίχνος. Το μοναδικό. Σίγουρα το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό; Είναι πλήρως αυτόνομο, λειτουργώντας χωρίς να καταναλώνει οποιασδήποτε μορφής εξωτερική ενέργεια.

Εκεί η οικογένεια Μπριτζίκη εκφράζει τη δημιουργικότητά της εδώ και χρόνια. Από τα πρώτα τους δημιουργήματα, ο Ενιπέας είναι ένα λευκό κρασί από τα πιο τίμια που θα βρεις εκεί έξω.

Χαρμάνι Ροδίτη Αλεπού και Ασύρτικου σε αναλογία 70 – 30, ο Ενιπέας του Κτήματος Μπριτζίκη δείχνει περίτρανα τις δυνατότητες των δύο ελληνικών ποικιλιών. Και καλά το Ασύρτικο, το ξέρεις καλά. Ο Ροδίτης Αλεπού όμως, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, είναι μια από τις ελάχιστες (3) ποικιλίες που έχουν επιλεγεί να καλλιεργηθούν από μεγάλους οινοπαραγωγούς στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια. Περιμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής του από εκεί σύντομα.

Εν τω μεταξύ, ο Ενιπέας του Κτήματος Μπριτζίκη είναι το κρασί που μπορεί να συνοδεύει το καθημερινό τραπέζι, χαρίζοντάς του φρεσκάδα, ζωντάνια και άρωμα. Πολύ άρωμα. Και μόνο του όμως, όποτε θέλεις να πιείς ένα ποτήρι κρασί, έτσι χωρίς λόγο ή με τους καλύτερους των λόγων, ο Ενιπέας δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Μύτη μέτριας (++) αρωματικής έντασης με το λευκό ροδάκινο, το σταφύλι, το περγαμόντο, την καρύδα και τη βανίλια να κυριαρχούν. Νύξεις από λευκά άνθη συμπληρώνουν το ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα είναι μέτριου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και μέτρια (+) αρωματική ένταση. Άγουρο ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βερίκοκο και νεράντζι σε ανθικό φόντο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η νόστιμη λουλουδάτη επίγευση που θα σας κερδίσει!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ
Προέλευση Λαντζόι, Αρχαία Ολυμπία
Ποικιλία Ροδίτης Αλεπού, Ασύρτικο
Αρώματα λευκό ροδάκινο, σταφύλι, περγαμόντο, καρύδα, βανίλια, λευκά άνθη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΝΙΠΕΑΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σπανακόρυζο, πράσινη σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοτζόλα ή ψητά λαχανικά με μανούρι

Κριθαράκι με σπανάκι, γιαούρτι και γραβιέρα

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικα και όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Φροντίζουμε να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, την τριμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ανάλαφρη γεύση, φυτική λόγω του σπανακιού, ζητάει ένα κρασί με φρεσκάδα και φυτικές νύξεις. Θέλεις και αρκετό φρούτο για τη φρεσκάδα. Ένα blend λευκών ελληνικών ποικιλιών όπως το Αηδάνι και η Μονεμβασιά, ένα Ασύρτικο Μαλαγουζιά ή και ένα Sauvignon blanc θα έκαναν τέλεια τη δουλειά.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}