ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πειραματική Μαλαγουζιά 2019 - Κτήμα Μάτσα
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΑΤΣΑ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η Ρωξάνη Μάτσα κάνει τη διαφορά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θα μπορούσε η Ρωξάνη Μάτσα να κάτσει ήσυχη και να μην πειραματιστεί με την αγαπημένη της Μαλαγουζιά; Αν την ξέρεις, θα απαντήσεις «Φυσικά και όχι»! Η Πειραματική Μαλαγουζιά χωρίς θειώδη 2019 είναι πλέον γεγονός για πρώτη φορά και είναι πραγματικά απίθανη!

Η Ρωξάνη Μάτσα είναι ίσως ο πιο εναλλακτικός άνθρωπος που έχουμε γνωρίσει. Για την ακρίβεια, είναι ένας ζωντανός θρύλος. Η μοίρα της ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη και μια σειρά από μικρές ιστορίες την οδήγησαν εκεί που έπρεπε. Στα αμπέλια. Η πρώτη μάχη δόθηκε για τη Μαλαγουζιά. Η Ρώξανη μαζί με το Βαγγέλη Γεροβασιλείου κατάφεραν με πολύ κόπο να διασώσουν την Σταχτοπούτα του Ελληνικού κρασιού από την εξαφάνιση. Σήμερα η Ρωξάνη κάνει πλέον μια από τις πιο εντυπωσιακές Μαλαγουζιές της Ελλάδας και όπως πάντα, δε σταματά να πειραματίζεται. Στο πλαίσιο του αέναου πειραματισμού και της συνεργασίας της με το οινοποιείο Μπουτάρη προέκυψε ένα οινικό θαύμα: η πρώτη Μαλαγουζιά χωρίς θειώδη με την υπογραφή της Ρωξάνης Μάτσα, από τα αμπέλια της στην Κάντζα. 

Το ιδιαίτερο, συλλεκτικό αυτό κρασί εμφιαλώθηκε σε μόλις 800 φιάλες. Σπεύσε!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μεθυστική μύτη με έντονα αρώματα ροδάκινου, limemango, ανανά κομπόστα, τριαντάφυλλου, γιασεμιού, ανθών πορτοκαλιάς, μέντας και λουκουμιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και απολαυστική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά φρούτα όπως ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, limeκαι γκρέιπφρουτ μπλέκονται με νότες δυόσμου, λουκουμιού περγαμόντο και ανθών νεραντζιάς. Λουλουδάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, δυόσμος, λουκούμι, περγαμόντο, άνθη νεραντζιάς.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΑΤΣΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με δροσερές σαλάτες, χορτόπιτες ή πιάτα με κοτόπουλο και ελαφριές σάλτσες.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}