Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

F 2017 - Foivos Papastratis
€10,50
9.40
€9,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Οι νέοι μεγαλουργούν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο ποτήρι μας! Το by Foivos Papastratis είναι από εκείνα τα κρασιά που σε τραβάνε κυριολεκτικά από τη μύτη. Ο αρωματικός χαρακτήρας του Μοσχάτου με τα λουλούδια και τα λουκούμια του δίνει τον τόνο στη μύτη ενώ το Ασύρτικο, με την οξύτητά του, ολοκληρώνει το γευστικό πάρτι στο στόμα. 

Φοίβος Παπαστρατής είναι ίσως ο νεότερος οινοποιός της Ελλάδας. Στα 24 του χρόνια και πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών του ΤΕΙ Αθηνών φτιάχνει τα δικά του κρασιά, από ιδιόκτητα αμπέλια στο Ληλάντιο Πεδίο. Η περιοχή έχει τεράστια αμπελουργική παράδοση και ο Φοίβος είναι ένας άξιος συνεχιστής της, με το by Foivos Papastratis να αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα τόσο των ικανοτήτων του όσο και της περιοχής!

Το μόνο κακό νέο είναι πως το ανακαλύψαμε λίγο αργά και έτσι οι φιάλες που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες όποτε μην αργείς!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί.

Μύτη εκρηκτική με έντονα αρώματα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο και γιασεμί, πλαισιωμένα από γλυκό περγαμόντο, βερίκοκο, ροδάκινο, λουκούμι και lime.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κουμκουάτ, ροδάκινο, τριαντάφυλλο και λουκούμι συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο. Απολαυστική επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Ασύρτικο, Μοσχάτο
Αρώματα τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκό περγαμόντο, βερίκοκο, ροδάκινο, λουκούμι, lime, γκρέιπφρουτ, κουμκουάτ
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

F 2017 - FOIVOS PAPASTRATIS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά με θαλασσινά ή λευκά τυριά

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι


  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}