ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
F Βοστιλίδι One Off 2021 - Φοίβος Παπαστρατής
Φοίβος Παπαστρατής

F ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ ONE OFF 2021 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€23,00
€20,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Βοστιλίδι με τσαγανό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To F Βοστιλίδι ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή είναι ένα Βοστιλίδι με τσαγανό, ένα κρασί που βγαίνει μπροστά με ύφος «καλή και η Ρομπόλα αλλά η Κεφαλονιά δεν είναι μόνο αυτό κι αν δεν έχετε δοκιμάσει killer Βοστιλίδι, δεν ξέρετε τι χάνετε».

O Φοίβος Παπαστρατής είναι ένας από τους νεότερους οινοποιούς της Ελλάδας. Έχοντας μπει στο χορό του κρασιού πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών, τα τελευταία χρόνια χαράζει τη δική του λαμπρή πορεία. Μετά τα επιτυχημένα δικά του κρασιά από το Ληλάντιο ξεκίνησε να εξερευνά και τις σπουδαίες αμπελουργικές ζώνες της χώρας. Το πρώτο στοίχημα ήταν η Σαντορίνη και μετά την τεράστια επιτυχία του αποφάσισε να συνεχίσει με την Κεφαλονιά. Σε συνεργασία με τον διακεκριμένο οινοποιό Χαρίτο Χαριτάτο και το Κτήμα Χαριτάτου έκανε ένα Βοστιλίδι ποίημα. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και mineral, με κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή δομή.

Οι φιάλες του F Βοστιλίδι ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή είναι εξαιρετικά περιορισμένες γι’ αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το F Βοστιλίδι ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πληθωρικά αρώματα περγαμόντου, ροδάκινου, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, κίτρου, λεμονανθών, αγιοκλήματος και άγουρου βερίκοκου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και τονισμένη οξύτητα. Τα ζουμερά, ώριμα καλοκαιρινά φρούτα μπλέκουν με ξύσμα εσπεριδοειδών, νότες ζύμης και ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Βοστιλίδι
Αρώματα Περγαμόντο, ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κίτρο, λεμονανθό, άγουρο βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

F ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ ONE OFF 2021 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguine με γυαλιστερές, κυδώνια και μύδια, κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο, carpaccio αγγινάρας με παρμεζάνα και λεμόνι

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}