ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φαιά Γη 2021 - Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΦΑΙΑ ΓΗ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Έχει όλα όσα έχουν τα καλύτερα κρασιά της Μαντινείας και ακόμα περισσότερα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μπορεί στην ετικέτα του, το Φαιά Γη από το οινοποιείο Μπουτάρη να γράφει λευκό, αλλά στην Προβηγκία θα το βάφτιζαν ροζέ και μάλιστα από τα πιο τυπικά του είδους! Υπεύθυνο γι’ αυτό το χρώμα, είναι η ιδιαίτερη ποικιλία που κρύβεται πίσω του, το Μαυροφίλερο!

Το Μαυροφίλερο ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Φιλεριών και όπως μπορείς να φανταστείς, είναι το πιο «σκούρο» αδερφάκι του Μοσχοφίλερου. Όπως υπονοεί το όνομα του, το Μαυροφίλερο έχει πιο σκούρο ερυθρωπό χρώμα και είναι πιο σπάνιο και εκφραστικό. Συνήθως κάνουν ροζέ κρασιά από αυτό, αλλά οι πολύ τολμηροί πειραματίζονται με την λευκή οινοποίηση του.

Στο οινοποιείο Μπουτάρη έχουν αποδείξει πως τα δύσκολα πειράματα τους αρέσουν πάρα πολύ και συνήθως τα καταφέρνουν κιόλας. Βλέπεις δεν κρύβεται η πολύχρονη εμπειρία και η τεχνογνωσία! Για τη Φαιά Γη λοιπόν, το Μαυροφίλερο ήρθε από ένα μόνο αμπελοτόπι, από το οροπέδιο της Μαντινείας. Η εκχύλιση με τις φλούδες για 12 ώρες δίνει έντονο αρωματικό χαρακτήρα και διακριτικό σομόν χρώμα και ασημί ανταύγειες. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί ωριμάζει σε δρύινο βαρέλι και ανοιξείδωτες δεξαμενές, μαζί με τις φίνες οινολάσπες, για 6 μήνες, αποκτώντας λιπαρή αίσθηση και έντονο, πολύπλοκο χαρακτήρα.

Η Φαιά Γη από το οινοποιείο Μπουτάρη, έχει όλα όσα έχουν τα καλύτερα κρασιά της Μαντινείας και ακόμα περισσότερα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Φαιά Γη Μπουτάρη έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικές σομόν ανταύγειες. Μύτη έντονη με αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού, περγαμόντου, lime, λεμονιού, ανθών πορτοκαλιάς, γιασεμιού, πράσινου μήλου και τριαντάφυλλου. Νύξεις ζύμης και βανίλιας συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση. Μανταρίνι, μήλο, αχλάδι, λεμόνι, λουκούμι περγαμόντο, ζουμπούλι, αγιόκλημα, λεμονανθοί και brioche γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μαυροφίλερο
Αρώματα Κυδώνι, αχλάδι, περγαμόντο, lime, λεμόνι, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, πράσινο μήλο, τριαντάφυλλο, ζύμη, βανίλια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΑΙΑ ΓΗ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια πρασινη σαλάτα με φράουλες και κατσικίσιο κορμό, φιλετο κοτοπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού ή μπαρμπουνάκια τηγανητά.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}