Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Φεγγαρόπετρα 2017 - Οινοποιείο Ανδρέου

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΔΡΕΟΥ

  Ελλάδα / Πόρος Τροιζηνίας
€11,20
10.00
€10,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Άπιαστη αρωματική ένταση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι σίγουρα το πιο καλοκαιρινό όνομα κρασιού που μπορούμε να φανταστούμε. Όντας εγκλωβισμένοι στο κέντρο της πόλης οτιδήποτε μας θυμίζει νησί ή καλοκαίρι μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Η Φεγγαρόπετρα 2017 του Οινοποιείου Ανδρέου είναι σίγουρα μέσα σ’ αυτά γιατί εκτός από το όνομα έχει και τη χάρη….!

Το Οινοποιείο Ανδρέου είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο στην περιοχή Βαρεία Τροιζηνία Πόρου. Ο Νεκτάριος Ανδρέου είναι ένας νέος άνθρωπος με αγάπη και μεράκι για το κρασί και αν συνεχίσει έτσι τότε η πορεία του προμηνύεται λαμπρή. Τα κρασιά του οινοποιείου ήδη έχουν αρχίσει και διακρίνονται σε αρκετούς διαγωνισμούς, εντός και εκτός συνόρων. Αρκεί να σου πούμε μόνο πως η Φεγγαρόπετρα 2017 έχει κατακτήσει Ασημένιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης και τα Olymp Awards και Χάλκινο στο IWSC, αν και κάτι μας λέει πως έπεται και συνέχεια! 

Μοσχοφίλερο και Ροδίτης Αλεπού σε αναλογία 90% - 10% δίνουν ένα εκρηκτικά αρωματικό κρασί με κυρίαρχα τα αρώματα λουλουδιών και απολαυστικά τραγανή οξύτητα. Όλα αυτά σε περίπου 1500 φιάλες για όσους τυχερούς προλάβουν!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη εκφραστική και έντονη με τα αρώματα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο, άνθη νεραντζιάς και γιασεμί να πλημμυρίζουν το ποτήρι. Ροδάκινο, περγαμόντο, λουκούμι τριαντάφυλλο, νεράντζι και lime συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Έντονα αρώματα λουκουμιού, λεμονιού, τριαντάφυλλου, γιασεμιού, lime, ροδάκινου και ανανά γεμίζουν το στόμα. Η λουλουδάτη επίγευση μένει στο στόμα για ώρα…

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πόρος Τροιζηνίας
Ποικιλία Μοσχοφίλερο, Ροδίτης Αλεπού
Αρώματα τριαντάφυλλο, άνθη νεραντζιάς, γιασεμί, ροδάκινο, περγαμόντο, λουκούμι τριαντάφυλλο, νεράντζι, lime
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες, με αχνιστά θαλασσινά και πιάτα ασιατικής κουζίνας.

Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}