Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

AM Fine Assyrtiko & Malagouzia 2016 - Ανατολικός Αμπελώνας
94
Ανατολικός Αμπελώνας

AM FINE ASSYRTIKO & MALAGOUZIA 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€17,00
14.80
€14,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Στα μεγάλα σαλόνια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Και τα βραβεία ξεκίνησαν!

Έχει ακούσει τον χαρακτηρισμό "ένα από τα καλύτερα και πιο πολύπλοκα ελληνικά λευκά κρασιά" πολλές φορές. Είναι σίγουρα ένα από αυτά που έχουν βάλει τον Ανατολικό Αμπελώνα και τους δύο αδερφούς Νικολαΐδη στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού (και όχι μόνο) κρασιού και τα πιο ψαγμένα κελάρια.

Σε έναν συνδυασμό που τείνει να γίνει ο κλασσικότερος του ελληνικού αμπελώνα, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, δυο εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες συναντιούνται για μια ακόμη φορά με κάπως άνιση σχέση (90% Ασύρτικο – 10% Μαλαγουζιά). Το Ασύρτικο βάζει την ένταση και τη γοητεία. Η Μαλαγουζιά στρογγυλεύει τις γωνίες και ανεβάζει τη φινέτσα σε άλλα επίπεδα. Αν σκεφτείς ότι η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς άγριες ζύμες και στη συνέχεια το χαρμάνι παραμένει για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με τις λεπτές οινολάσπες, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Το Fine Assyrtiko & Malagouzia 2016 του Ανατολικού Αμπελώνα από τα Άβδηρα της Θράκης είναι το λευκό κρασί που κλέβει την παράσταση σε διεθνείς εκθέσεις και συλλέγει βραβεία όπου βρεθεί. Έχει ήδη αρχίσει.

Μην χάσεις την ευκαιρία να το απολαύσεις εκτός κι αν έχεις την υπομονή να το αφήσεις να παλιώσει 2-3 χρόνια ακόμη.

Μπαααα...

Αν το περάσεις από καράφα για περίπου μισή ώρα θα ανοίξει γρηγορότερα και θα εκφραστεί πλήρως!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονί χρώμα στο ποτήρι με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη σαγηνευτική, μέτριας (+) αρωματικής έντασης με πληθωρικά αρώματα εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι, νεράντζι και γλυκού κουμκουάτ, αλλά και βερίκοκο και ροδάκινο. Βούτυρο, βανίλια και φουντούκι εκφράζουν το τέλεια ενσωματωμένο βαρέλι. Νύξεις από κερήθρα, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι και αγιόκλημα κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους συμπληρώνοντας το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με μεστή δομή και είναι απόλυτα ισορροπημένο, με τη δροσιστική οξύτητα να εξισορροπεί τη λιπαρή, βουτυρένια αίσθηση. Ροδάκινο, πορτοκάλι, νεράντζι, grapefruit, βερίκοκο, περγαμόντο σε απόλυτη αρμονία με το χαρακτήρα του βαρελιού (βανίλια, δρυς, βούτυρο, μέλι, φουντούκι). Μακράμελένιαεπίγευσηπουθασαςενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα πορτοκάλι, νεράντζι, γλυκό κουμκουάτ, βερίκοκο, ροδάκινο, βούτυρο, βανίλια, φουντούκι, κερήθρα, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

AM FINE ASSYRTIKO & MALAGOUZIA 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με γαρίδες στα κάρβουνα, κοτόπουλο στο γκριλ ή λευκά τυριά με λιπαρότητα. 

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}