ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
AM Fine Assyrtiko & Malagouzia 2018 - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

AM FINE ASSYRTIKO & MALAGOUZIA 2018 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα λίγα Ελληνικά Fine Wines!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τα χρόνια μπορεί να περνάνε αλλά οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν. Δοκιμάζοντας μια γουλιά από το Fine Assyrtiko 2018 του Ανατολικού Αμπελώνα νιώθεις όπως την πρώτη φορά που το δοκίμασες: εντυπωσιασμένος!

Το Fine Assyrtiko γίνεται πολύ μακριά από τη Σαντορίνη αλλά εκτός από την Καλντέρα δεν έχει να ζηλέψει και πολλά. Είναι σίγουρα ένα από αυτά που έχουν βάλει τον Ανατολικό Αμπελώνα και τους αδερφούς Νικολαΐδη στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού (και όχι μόνο) κρασιού και τα πιο ψαγμένα κελάρια.
Σε έναν συνδυασμό που τείνει να γίνει ο κλασσικότερος του ελληνικού αμπελώνα, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, δυο εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες συναντιούνται για μια ακόμη φορά με κάπως άνιση σχέση (90% Ασύρτικο - 10% Μαλαγουζιά). Το Ασύρτικο βάζει την ένταση και τη γοητεία. Η Μαλαγουζιά στρογγυλεύει τις γωνίες και ανεβάζει τη φινέτσα και το φρούτο, σε άλλα επίπεδα. Αν σκεφτείς ότι η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς άγριες ζύμες και στη συνέχεια το χαρμάνι παραμένει για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με τις φίνες οινολάσπες, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Το Fine Assyrtiko 2018 του Ανατολικού Αμπελώνα από τα Άβδηρα της Θράκης είναι το λευκό κρασί που κλέβει την παράσταση σε διεθνείς εκθέσεις και συλλέγει βραβεία όπου βρεθεί.

Είναι φανταστικό τώρα αλλά και σε 5 χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονί χρώμα στο ποτήρι με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη σαγηνευτική, μέτριας (+) αρωματικής έντασης με πληθωρικά αρώματα εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι, νεράντζι και γλυκού κουμκουάτ, αλλά και βερίκοκο και ροδάκινο. Βούτυρο, βανίλια και φουντούκι εκφράζουν το τέλεια ενσωματωμένο βαρέλι. Νύξεις από κερήθρα, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι και αγιόκλημα κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους συμπληρώνοντας το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με μεστή δομή και είναι απόλυτα ισορροπημένο, με τη δροσιστική οξύτητα να εξισορροπεί τη λιπαρή, βουτυρένια αίσθηση. Ροδάκινο, πορτοκάλι, νεράντζι, grapefruit, βερίκοκο, περγαμόντο σε απόλυτη αρμονία με το χαρακτήρα του βαρελιού (βανίλια, δρυς, βούτυρο, μέλι, φουντούκι). Μακρά μελένια επίγευση που θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα Πορτοκάλι, νεράντζι, γλυκό κουμκουάτ, βερίκοκο, ροδάκινο, βούτυρο, βανίλια, φουντούκι, κερήθρα, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

AM FINE ASSYRTIKO & MALAGOUZIA 2018 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με γαρίδες στα κάρβουνα, κοτόπουλο στο γκριλ ή λευκά τυριά με λιπαρότητα. 

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}