ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Poetry Chardonnay 2021 - Flagstone
Flagstone

POETRY CHARDONNAY 2021 - FLAGSTONE

  Νότιος Αφρική
€10,80
€9,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα προκλητικό Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν βαθιά μέσα σου πιστεύεις πως έχεις δοκιμάσει όλα τα διαφορετικά στυλ του Chardonnay ανά τον κόσμο, θα σε διαψεύσουμε αμέσως τώρα! Το Poetry Chardonnay - Flagstone, έρχεται από την πιο ψυχρή περιοχή της Νότιας Αφρικής και έχει πολύ ιδιαίτερη και εντελώς ξεχωριστή ταυτότητα! Η δε σχέση ποιότητας και τιμής του, είναι προκλητική!

Το Old Dynamite, βρίσκεται στο Cape Town και είναι το παλιό εργοστάσιο παραγωγής δυναμίτη, που χρησιμοποιούσαν στην εξόρυξη διαμαντιών και χρυσού. To 2002 μετονομάστηκε σε Flagstone Wines και λειτούργησε για πρώτη φορά σαν οινοποιείο! Ο οινοποιός Gerhard Swart, καινοτόμος της Νότιας Αφρικής, ακολούθησε μια προοδευτική vegan φιλοσοφία κατά την οινοποίηση. Οι πέντε ιδιόκτητοι αμπελώνες στο Elgin, καλλιεργούνται με βάση το πρόγραμμα βιώσιμης γεωργίας IPW (Integrated Production of Wine) και βιοποικιλότητας BWI (Biodiversity in Wine Initiative) και έχουν φέρει αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία, στα παγκόσμιας πλέον κλάσης κρασιά του!

Τα σταφύλια για το Poetry Chardonnay - Flagstone, προέρχονται από την πιο ψυχρή περιοχή του Walker Bay. Εκεί λόγω υψομέτρου αλλά και έκθεσης στον ωκεανό, το κλίμα είναι ιδανικό για την παραγωγή ενός από τα καλύτερα Chardonnay της Νότιας Αφρικής.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα αποπνέουν φρεσκάδα και είναι μέτριας αρωματικής έντασης με το λαιμ και τα πράσινα φρούτα να ξεχωρίζουν.

Στο στόμα είναι έντονα αναζωογονητικό, με μέτριο σώμα και ωραίο, έντονα φρουτώδη χαρακτήρα. Η επίγευση είναι μέτρια και ισορροπημένη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Cape Town, Νότια Αφρικη
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Πράσινο μήλο, αχλάδι, ροδάκινο, lime, λευκά άνθη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

POETRY CHARDONNAY 2021 - FLAGSTONE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με γαλλικά κρεμώδη τυριά, όπως Camembert και ψητά κρεατικά με πικάντικες σάλτσες.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}