ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Leirana Albariño 2023 - Forjas del Salnés
Bodegas Forjas del Salnes

LEIRANA ALBARIÑO 2023 - FORJAS DEL SALNÉS

  Ισπανία / Rias Baixas
€28,60
€24,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ελκυστική καθαρότητα των κρασιών της Γαλικίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Leirana Albariño 2023 από το οινοποιείο Forjas del Salnés στη Rías Baixas, είναι μια από τις πιο εκφραστικές εκδοχές του Albariño, που o James Suckling χαρακτηρίζει σαν ένα από τα καλύτερα δείγματα της περιοχής σε αυτή την τιμή. Φέρει επίσης την υπογραφή του διάσημου οινοποιού Raúl Pérez, που γνωρίζει καλά πως να συνδυάζει δύναμη με φινέτσα, αποσπώντας 94pts από τον Robert Parker’s Wine Advocate και James Suckling και 93pts από τον Tim Atkin MW!

Η ιστορία του Forjas del Salnés ξεκίνησε από τον Rodrigo Méndez το 2005. Ο Rodrigo είναι εγγονός του Francisco Méndez, ενός από τους ιδρυτές της ονομασίας προέλευσης Rías Baixas. Το οινοποιείο έχει επίσης την υποστήριξη του διάσημου Ισπανού οινοποιού Raúl Pérez. Ο Rodrigo αποτελεί την 5η γενιά οινοπαραγωγών μιας οικογένειας που έχει παράδοση στην παραγωγή κρασιών πάνω από 3 αιώνες. Από την άλλη ο Raúl Pérez, είναι ένας από τους πιο διάσημους οινοποιούς της Ισπανίας, φανατικός υποστηρικτής της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της αναβίωσης των τοπικών ισπανικών ποικιλιών.

Οι δύο τους αποφάσισαν να πάνε κόντρα στη μαζική τάση της δεκαετίας του 1970, που ήθελε τα παλαιά αμπέλια να αντικαθίστανται με νέα για μεγαλύτερη παραγωγή σταφυλιών, φροντίζοντας ταυτόχρονα τα παλιά αμπέλια τοπικών ποικιλιών και διατηρώντας την αυθεντική κληρονομιά της Γαλικίας. Το οινοποιείο πήρε το όνομα Forjas del Salnés. Το όνομα «Forjas» που σημαίνει σιδεράδικο, δώθηκε προς τιμήν του παππού του Rodrigo, Francisco Méndez που εκτός από αμπελουργός ήταν και σιδεράς. Σήμερα, το Forjas del Salnés καλλιεργεί 7,5 εκτάρια στα χωριά Meaño, Sanxenxo και Barro, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους με σεβασμό στο terroir και τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση.

Το Leirana Albariño Forjas del Salnés 2023, προέρχεται από αμπελώνες ηλικίας 40-60 ετών, φυτεμένους σε γρανιτικά και αμμώδη εδάφη κοντά στον Ατλαντικό. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές (30%) και μεγάλα δρύινα foudres (70%) και έπειτα ωριμάζει εκεί για 6 μήνες στις οινολάσπες του, αποκτώντας πολυπλοκότητα και υφή χωρίς να χάνει την αυθεντική έκφραση του τόπου ή τον εντυπωσιακό χαρακτήρα της ποικιλίας.

Το Leirana Albariño Forjas del Salnés 2023 είναι έτοιμο να το απολαύσεις τώρα αλλά σίγουρα θα εξελιχθεί υπέροχα τα επόμενα 5 χρόνια αν έχεις την υπομονή να περιμένεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει εκρηκτικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, lime, λεμονανθών, λευκού ροδάκινου, ginger και μιας διακριτικής θαλασσινής νότας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση. Νότες από ζουμερό ροδάκινο, αγιόκλημα, κερί μέλισσας, λεμόνι και ανανά, με μια μακρά αλμυρή και ελαφρώς mineral επίγευση, τυπικό της ποικιλίας και της περιοχής.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Rias Baixas, Ισπανία
Ποικιλία Albariño
Αρώματα λεμόνι, κίτρος, lime, λεμονανθός, λευκό ροδάκινο, ginger, θαλασσινή νότα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 70% για 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LEIRANA ALBARIÑO 2023 - FORJAS DEL SALNÉS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ριζότο θαλασσινών με λεμόνι, ωμά οστρακοειδή ή παϊδάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα με μέλι, soy sauce και lime.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}