ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Forster Pechstein Riesling 2013 - Villa Wolf (Ernst Loosen)
Villa Wolf (Ernst Loosen)

FORSTER PECHSTEIN RIESLING 2013 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

  Γερμανία / Pfalz
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Απίθανα Συλλεκτικό! Οι Τελευταίες Φιάλες ενός Grand Cru!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς σίγουρα αγαπάμε το Riesling. Πολύ. Έτσι, όταν δοκιμάσαμε το Forster Pechstein Riesling 2013 από το Villa Wolf του Ernst Loosen, δάκρυα συγκίνησης άρχισαν να κυλάνε στα μάτια μας. Φινέτσα, συμπύκνωση που κόβεται με το μαχαίρι, πετρολ αρώματα και ο μαγικός mineral χαρακτήρας της ποικιλίας και του terroir, συγκλονίζουν σε κάθε γουλιά. Αν είσαι οπαδός του Riesling τότε καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοούμε και το έχεις ήδη βάλει στο καλάθι σου.

Αν πάλι είσαι απλά φανατικός λάτρης του καλού κρασιού, οι παρακάτω πληροφορίες θα σε κάνουν να υποκύψεις στη γοητεία αυτού του RieslingTo οινοποιείο Villa Wolf είναι το δεύτερο οινοποιείο του Ernst Loosen, ο οποίος δε μπορούσε να αρκεστεί μόνο στο DrLoosen στο Mosel. Ο ιδιαίτερος αυτός τύπος, μετά την εκκωφαντική του επιτυχία στο Mosel αποφάσισε να κατακτήσει και το Pfalz. Το Pfalz συνορεύει με την Αλσατία και έχει τελείως διαφορετικό terroir και στυλ κρασιών από το Mosel. Συγκεκριμένα το αμπελοτόπι Forster Pechstein θεωρείται ένα από τα Grand Cru της περιοχής εδώ και αιώνες και δίνει κρασιά με πολύ έντονο mineral χαρακτήρα και κομψότητα.

Επίσης, το όνομα του σημαίνει μαύρη πέτρα που παραπέμπει στον μαύρο βασάλτη του εδάφους που είναι υπεύθυνος για τον έντονο mineral χαρακτήρα στο κρασί. Το ιδιαίτερο στοιχείο στο Forster Pechstein Riesling 2013 είναι πως ζύμωσε με γηγενείς ζύμες σε παλιό βαρέλι 1000 lt, έπειτα παρέμεινε με τις οινολάσπες για 12 μήνες και μετά απλά ξεχάστηκε…

Και κυκλοφόρησε φέτος έτοιμο να προσφέρει όλη τη χάρη και την πολυπλοκότητα του Riesling, χωρίς να περιμένεις! Αν βέβαια έχεις υπομονή, αυτό το κρασί μπορεί να σε ανταμείψει κι άλλο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με έντονες πράσινες ανταύγειες.

Συγκλονιστική μύτη κεντημένη με νότες lime, βερίκοκου, ροδάκινου, λεμονιού, ανανά και passionfruitέντονος mineral χαρακτήρας πλαισιώνεται από νύξεις βουτύρου και πετρόλ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση. Αρώματα μελιού, lime, βερίκοκου, ροδάκινου, λεμονιού και grapefruit συναντιούνται σε μια αλμυρή, πικάντικη ορυκτή διάσταση. Λεμονάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Lime, βερίκοκο, ροδάκινο, λεμόνι, ανανά, passionfruit, βούτυρο, πετρόλ, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FORSTER PECHSTEIN RIESLING 2013 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}