Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς σίγουρα αγαπάμε το Riesling. Πολύ. Έτσι, όταν δοκιμάσαμε το Forster Pechstein Riesling 2013 από το Villa Wolf του Ernst Loosen, δάκρυα συγκίνησης άρχισαν να κυλάνε στα μάτια μας. Φινέτσα, συμπύκνωση που κόβεται με το μαχαίρι, πετρολ αρώματα και ο μαγικός mineral χαρακτήρας της ποικιλίας και του terroir, συγκλονίζουν σε κάθε γουλιά. Αν είσαι οπαδός του Riesling τότε καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοούμε και το έχεις ήδη βάλει στο καλάθι σου.
Αν πάλι είσαι απλά φανατικός λάτρης του καλού κρασιού, οι παρακάτω πληροφορίες θα σε κάνουν να υποκύψεις στη γοητεία αυτού του Riesling. To οινοποιείο Villa Wolf είναι το δεύτερο οινοποιείο του Ernst Loosen, ο οποίος δε μπορούσε να αρκεστεί μόνο στο Dr. Loosen στο Mosel. Ο ιδιαίτερος αυτός τύπος, μετά την εκκωφαντική του επιτυχία στο Mosel αποφάσισε να κατακτήσει και το Pfalz. Το Pfalz συνορεύει με την Αλσατία και έχει τελείως διαφορετικό terroir και στυλ κρασιών από το Mosel. Συγκεκριμένα το αμπελοτόπι Forster Pechstein θεωρείται ένα από τα Grand Cru της περιοχής εδώ και αιώνες και δίνει κρασιά με πολύ έντονο mineral χαρακτήρα και κομψότητα.
Επίσης, το όνομα του σημαίνει μαύρη πέτρα που παραπέμπει στον μαύρο βασάλτη του εδάφους που είναι υπεύθυνος για τον έντονο mineral χαρακτήρα στο κρασί. Το ιδιαίτερο στοιχείο στο Forster Pechstein Riesling 2013 είναι πως ζύμωσε με γηγενείς ζύμες σε παλιό βαρέλι 1000 lt, έπειτα παρέμεινε με τις οινολάσπες για 12 μήνες και μετά απλά ξεχάστηκε…
Και κυκλοφόρησε φέτος έτοιμο να προσφέρει όλη τη χάρη και την πολυπλοκότητα του Riesling, χωρίς να περιμένεις! Αν βέβαια έχεις υπομονή, αυτό το κρασί μπορεί να σε ανταμείψει κι άλλο!