ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Forster Pechstein Riesling 2017 - Villa Wolf (Ernst Loosen)
Villa Wolf (Ernst Loosen)

FORSTER PECHSTEIN RIESLING 2017 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

  Γερμανία / Pfalz
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το κορυφαίο Grand Cru του Pfalz!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μερικές φορές δε χρειάζεται να πεις πολλά για ένα κρασί. Κάποια τα λένε όλα μόνο τους, όπως συμβαίνει με το Forster Pechstein Riesling Villa Wolf. Και Riesling και Grand Cru Single Vineyard και παλαιωμένο ήδη για 6 χρόνια!

Αν είσαι οπαδός του Riesling, έχεις καταλάβει από τις πρώτες λέξεις για τι πράγμα μιλάμε και το έχεις ήδη βάλει στο καλάθι σου! Αν αγαπάς τα έντονα και πολύπλοκα λευκά κρασιά τότε, ναι, αυτό το κρασί είναι για σένα. Είτε σου αρέσει το Riesling είτε όχι, αυτό θα σε κάνει να αλλάξεις τη σειρά των αγαπημένων σου κρασιών.

To οινοποιείο Villa Wolf είναι το δεύτερο οινοποιείο του Ernst Loosen, που μετά το Dr. Loosen στο Mosel, αποφάσισε να κατακτήσει και την περιοχή του Phalz. Το Phalz συνορεύει με την Αλσατία και έχει τελείως διαφορετικό terroir και στυλ κρασιών από το Mosel.

Συγκεκριμένα, το αμπελοτόπι Forster Pechstein θεωρείται ένα από τα κορυφαία Grand Cru της περιοχής εδώ και αιώνες και δίνει κομψά κρασιά, με πολύ έντονο mineral χαρακτήρα και συμπύκνωση. Το όνομά του σημαίνει μαύρη πέτρα και παραπέμπει στον μαύρο βασάλτη του εδάφους, που είναι υπεύθυνος για τον έντονο mineral χαρακτήρα των κρασιών του.

Το ιδιαίτερο στοιχείο στο Forster Pechstein Riesling είναι πως ζύμωσε με γηγενείς ζύμες σε παλιό βαρέλι 1000 lt, παρέμεινε με τις οινολάσπες για 12 μήνες και μετά απλά ξεχάστηκε… για να κυκλοφορήσει 4 χρόνια αργότερα! Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρόλαβε να εξελίξει τον πετρόλ χαρακτήρα που τόσο λατρεύεις και να ξεδιπλώσει την πολύπλοκη προσωπικότητά του, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένεις ούτε μέρα παραπάνω.

Αν είσαι από τους υπομονετικούς βέβαια, το Forster Pechstein Riesling Villa Wolf θα γίνει ακόμα καλύτερο! Αντέχεις;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα, με έντονες πράσινες ανταύγειες. Συγκλονιστική μύτη κεντημένη με νότες lime, βερίκοκου, ροδάκινου, λεμονιού, ανανά και passionfruit. O έντονος mineral χαρακτήρας πλαισιώνεται από νύξεις ζύμης και πετρόλ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση. Αρώματα μελιού, lime, βερίκοκου, ροδάκινου, λεμονιού, μάνγκο και grapefruit συναντιούνται σε μια αλμυρή, πικάντικη ορυκτή διάσταση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Lime, βερίκοκο, ροδάκινο, λεμόνι, ανανά, passionfruit, βούτυρο, πετρόλ, μέλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FORSTER PECHSTEIN RIESLING 2017 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}