ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Φτέλος 2017 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΦΤΕΛΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€79,20
€69,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η νέα μεγάλη single vineyard Σαντορίνη ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Σαντορίνη Φτέλος από το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος είναι το τρίτο κρασί της σειράς με τα single vineyard του οινοποιείου. Κάποιοι λένε πως είναι το καλύτερο από τα τρία και μια πληθωρική, αλλά παράλληλα κλασική, έκφραση του terroir της Σαντορίνης. Εμείς θα σου πούμε απλά πως δεν πρέπει να το χάσεις!

Το Οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι από τα πιο παλιά του νησιού και έχει κάποια από τα γηραιότερα αμπέλια της Σαντορίνης. Συγκεκριμένα, η Σαντορίνη Φτέλος προέρχεται από ένα και μόνο αμπελοτόπι στα Φηρά, με αμπέλια ηλικίας 150 ετών και πάνω. Τα αμπέλια αυτά έχουν σκληραγωγηθεί από την ξηρασία, τους δυνατούς αέρηδες και το φτωχό σε θρεπτικά συστατικά έδαφος και δίνουν ελάχιστα αλλά υπερσυμπυκνωμένα σταφύλια.

Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τις φίνες οινολάσπες του για 24 μήνες. Έπειτα, περνάει 2 μήνες σε δρύινη δεξαμενή για να ενισχυθεί η πολυπλοκότητα του. Η χρονιά του 2017 μόλις κυκλοφόρησε, σε ελάχιστες φιάλες, και αναμένεται να σπάσει τα ταμεία!

Αν μας ρωτάς για δυναμικό παλαίωσης θα σου πούμε πως μπορείς να ξεχάσεις τη Σαντορίνη Φτέλος από το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος για πάνω από μια δεκαετία, αρκεί να μη τη δοκιμάσεις πριν… Αν τη δοκιμάσεις δύσκολα θα την ξεχάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Σαντορίνη Φτέλος από το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος έχει απαλό λεμονί χρώμα και κομψή, δωρική μύτη, που ανοίγει σταδιακά. Αρώματα λεμονιού, κίτρου, περγαμόντου, πράσινου μήλου, αγιοκλήματος, άγουρου βερίκοκου, λεμονανθών, βουτύρου, ζύμης, καπνού και βρεγμένης πέτρας συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Πυκνό φρούτο όπως λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κίτρο, λευκόσαρκο νεκταρίνι, αχλάδι, πράσινο μήλο, προζύμι, φρυγανιά και νύξεις ανθόμελου συναντιούνται σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, πράσινο μήλο, αγιόκλημα, άγουρο βερίκοκο, λεμονανθοί, βούτυρο, ζύμη, καπνός, βρεγμένη πέτρα, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκο νεκταρίνι, αχλάδι, προζύμι, φρυγανιά, ανθόμελο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΤΕΛΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα, λιγκουίνι με κυδώνια και αυγοτάραχο ή ένα αρνάκι με μυρωδικά στο ξυλόφουρνο.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}