ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Fume Blanc 2024 - Arktos Elevation Vineyards
Arktos Elevation Vineyards

FUME BLANC 2024 - ARKTOS ELEVATION VINEYARDS

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€23,20
€20,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Προπαραγγελία
Έρχεται τις επόμενες μέρες

Ένα πολύπλοκο και κομψό Sauvignon Blanc δια χειρός Αρτέμη Καραμολέγκου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν σου άρεσε το Sauvignon Blanc από Arktos Elevation Vineyards ετοιμάσου να λατρέψεις το Fume Blanc 2024! Πρόκειται για ένα Sauvignon Blanc από το ορεινό και ψυχρό μικροκλίμα του Αμυνταίου, με παλαίωση σε βαρέλι και ζηλευτή φινέτσα και πολυπλοκότητα.

Το καινούργιο “στοίχημα” του Αρτέμη Καραμολέγκου στο Αμύνταιο του δίνει την ευκαιρία να πειραματίζεται και με άλλες ποικιλίες, πιο...εξωτικές, όπως το Sauvignon Blanc! Καλλιεργείται σε υψόμετρο 700 μέτρων, στον Άγιο Παντελεήμονα και το Ξινό Νερό, όπου τα σταφύλια ωριμάζουν αργά διατηρώντας τη φυσική τους οξύτητα. Η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές διατηρεί τον καθαρό, φρουτώδη χαρακτήρα του, προσφέροντας ακρίβεια και αίσθηση τόπου, ενώ η 4μηνη παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του χαρίζει πολυπλοκότητα και όγκο στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι κοφτερό και συνάμα πλούσιο, με κομψό ποικιλιακό χαρακτήρα και μια “πικάντικη” υπογραφή, από το βαρέλι.

Το Fume Blanc 2024 από Arktos Elevation Vineyards είναι ένα κρασί για τώρα αλλά και για την επόμενη 5ετία, ικανό να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, ιδίως αν συνδυαστεί με το κατάλληλο πιάτο.

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει λαμπερό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα πράσινου μήλου, λευκού νεκταρινιού, lime, λεμονιού, πιπεριάς και άγουρου ανανά. Νύξεις ξηρών καρπών, κέδρου και φρυγανιάς συμπληρώνουν το φίνο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και ζωηρή, λεμονάτη οξύτητα. Ζουμερά εσπεριδοειδή και άγουρα τροπικά φρούτα μπλέκονται με νότες λεμονανθών και γρασιδιού. Πικάντικο τελείωμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αμύνταιο, Ελλάδα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα πράσινο μήλο, λευκό νεκταρίνι, lime, λεμόνι, πιπεριά, άγουρος ανανάς, ξηροί καρποί, κέδρος, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9-12°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FUME BLANC 2024 - ARKTOS ELEVATION VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κανελόνια με πέστο φυστικιού, λεμόνι και καπνιστό ζαμπόν, ριζότο με αρακά, lime και γαρίδες και χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί.

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1200 γρ κολοκυθάκια
  • 400 γρ καλαθάκι Λήμνου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι

 

:

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας μέσα στην συσκευασία του, για 2 ώρες εκτός ψυγείου, ώστε να ξεπαγώσει καλά. Περνάμε  τα κολοκυθάκια από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά για να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά στην άκρη για να βγάλουν όλα τα περιττά υγρά.

Σε βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο, προσθέτουμε το κύμινο, τη ζάχαρη, πιπέρι, λίγο αλάτι και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε ένα καλά λαδωμένο μέτριοθ μεγέθους ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία και πάλι ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε την πίτα καλά και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τα κομμάτια.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε στους 180ο C, για 50 λεπτά περίπου.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Εδώ το πράσινο στοιχείο κυριαρχεί. Κολοκυθάκι, πράσο και άνιθο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά. Το καλαθάκι λήμνου ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}