ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Fumm Λευκό 2024 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

FUMM ΛΕΥΚΟ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€10,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

FUMM όπως Fantastic Uber Majestic Masterpiece!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Fumm Λευκό 2024, έρχεται με μια funky ετικέτα και αποσκοπεί να γίνει το επόμενο διαμαντάκι της  Οινοποιίας Μανουσάκη, που στο παρελθόν μας έχει εντυπωσιάσει με ετικέτες διεθνών διακρίσεων. To όνομά του άλλωστε τα λέει όλα: FUMM όπως Fantastic Uber Majestic Masterpiece. Πρόκειται για ένα comfort κρασί που αξίζει να έχει μόνιμη θέση στον συντηρητή σου. Μην σε ξεγελά η παιχνιδιάρικη ετικέτα του, το περιεχόμενο συνδυάζει φινέτσα με τολμηρή αρωματική ένταση, που δεν αστειεύονται. Και σε τιμή που σοκάρει!  

Η Οινοποιία Μανουσάκη γεννήθηκε από το όραμα του Ted Μανουσάκη, ο οποίος επέστρεψε στην Κρήτη το 1993 για να τιμήσει τον τόπο και τις παραδόσεις του, φυτεύοντας τα πρώτα αμπέλια στον Βατόλακκο Χανίων. Με τη βοήθεια μιας διεθνούς επιστημονικής ομάδας, επιλέχθηκαν ποικιλίες όπως Grenache, Roussanne, Syrah και Mourvèdre.  Σήμερα η οικογένεια συνεχίζει δυναμικά με την κόρη του, Αλεξάνδρα και τον σύζυγό της, Afsin στο τιμόνι. Η νέα γενιά πρωτοπορεί εντάσσοντας και λευκές ποικιλίες όπως Θραψαθήρι και Αθήρι, δημιουργώντας κρασιά που αγκαλιάζουν την ιδιαιτερότητα και τη φινέτσα του κρητικού αμπελώνα. 

Το Fumm Λευκό 2024 είναι δείγμα αυτής της φιλοσοφίας, με την Κρήτη να αποτυπώνεται σε αυτό με μια πιο σύγχρονη ματιά. Το blend περιλαμβάνει 80% Θραψαθήρι και 20% Αθήρι από αμπελώνες που βρίσκονται σε ασβεστολιθικά εδάφη και σε θέση που εξασφαλίζει την άριστη ωρίμαση των ποικιλιών. Τα σταφύλια πιέζονται απαλά και η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να διατηρηθούν τα πρωτογενή αρώματα των ποικιλιών. Το κρασί στη συνέχεια ωριμάζει για 6 μήνες, σε επαφή με τις  λεπτές οινολάσπες, αποκτώντας όγκο, κρεμώδη υφή και πολυπλοκότητα, χωρίς να χάνει όμως τη φρεσκάδα του. 

Μην αφήνεις το φθινόπωρο να σου χαλάσει τη διάθεση. Βάλε το Fumm Λευκό 2024 από την Οινοποιία Μανουσάκη, δίπλα σε ένα πλατό με λαχταριστούς μεζέδες και δες το αλλιώς.  Σε συμβουλεύουμε να στοκάρεις αρκετές φιάλες, η τιμή του άλλωστε το επιτρέπει και η ποιότητα του το αξίζει!  

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη, έχει σαγηνευτικά αρώματα από αχλάδι, λεμόνι, πράσινο μήλο, περγαμόντο, lime και λευκά άνθη, που πλαισιώνονται από νότες φασκόμηλου, λεμονόχορτου και βερίκοκου.  

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα με ευχάριστη οξύτητα. Lime, λευκόσαρκο ροδάκινο, κρέμα λεμονιού, βερίκοκο και αχλάδι, συμπληρώνονται από νότες λεμονανθού και λευκού τριαντάφυλλου, σε ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Θραψαθήρι, Αθήρι
Αρώματα αχλάδι, λεμόνι, πράσινο μήλο, περγαμόντο, lime, λευκά άνθη, νότες φασκόμηλου, λεμονόχορτου, βερίκοκου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

FUMM ΛΕΥΚΟ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή με spaghetti με τόνο και λεμόνι, σαλάτα ρόκα με μανούρι και ροδάκινο ή με ποικιλία μαλακών φρέσκων τυριών. 

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}