ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Furst Pinot Blanc Burgstadterberg
Rudolf Furst

FURST PINOT BLANC BURGSTADTERBERG

  Γερμανία
€45,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα αναθεωρήσεις ότι πίστευες για το Pinot Blanc!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Burgstadter Berg Weissburgunder 2022 από το οινοποιείο Weingut Rudolf Furst, είναι από τα πιο πολύπλοκα και κομψά Pinot Blanc. Σε μια οινοποίηση κατά τα πρότυπα της Βουργουνδίας, κατέληξε στην απόλυτη έκφραση της φινέτσας και του απίθανου δυναμικού της ποικιλίας. Ο στιβαρός χαρακτήρας και η έντασή του θυμίζουν περισσότερο διάσημα cru της Βουργουνδίας και επαναπροσδιορίζουν την ποικιλία! Αυτό είναι σίγουρα ένα κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις για να καταλάβεις τι εννοούμε.

Το οινοποιείο Weingut Rudolf Furst ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια που δραστηριοποιείται πάνω από 4 αιώνες στην περιοχή του Franken, με επίκεντρο το χωριό Burgstadt και τους ιστορικούς αμπελώνες του Centgrafenberg και Hundsruck, που είναι ταξινομημένοι ως VDP.Grosse Lage! Σήμερα, επικεφαλής του κτήματος είναι ο Sebastian Furst, συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του, Paul Furst, με την ίδια αφοσίωση στην αγνή έκφραση του terroir. Το οινοποιείο καλλιεργεί κυρίως Spatburgunder (Pinot Noir) και Fruhburgunder (ένας κλώνος του Pinot Noir που ωριμάζει νωρίτερα!) , ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στις λευκές ποικιλίες όπως Weissburgunder (Pinot Blanc) και Chardonnay. Η ιδιαιτερότητα του αμπελώνα του Burgstadter Berg οφείλεται στο υπέδαφος από κόκκινο ψαμμίτη πλούσιο σε σίδηρο, που προσδίδει στα κρασιά χαρακτηριστική ορυκτότητα και φινέτσα, καθώς και στο ήπιο μικροκλίμα της λεκάνης του Miltenberg, που δημιουργείται από την προστασία που προσφέρουν οι οροσειρές Odenwald και Spessart.

Η οινοποίηση του Burgstadter Berg Weissburgunder 2022 Weingut Rudolf Furst, ακολουθεί το βουργουνδέζικο μοντέλο. Ο πολύτιμος χυμός μεταφέρεται σε μικρά δρύινα βαρέλια των 228 και 500 λίτρων, όπου ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε επαφή με τις οινολάσπες για τουλάχιστον 16 μήνες!

Οι βαθμολογίες λένε πολλά, αλλά η πραγματική αποκάλυψη έρχεται όταν το Burgstadter Berg Weissburgunder 2022 από Weingut Rudolf Furst γεμίσει το ποτήρι σου και από την πρώτη γουλιά, θα σε κάνει να ζητήσει σίγουρα και άλλο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει αρώματα από φρέσκο αχλάδι, λευκό ροδάκινο, πράσινο μήλο, άνθη elderflower και φλούδες λεμονιού, που πλαισιώνονται από νότες ζύμης, κιμωλίας, φουντουκιού και θαλασσινού αλατιού.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, κρεμώδη υφή και τραγανή οξύτητα που του δίνει ισορροπία. Γεύσεις από αχλάδι, πράσινο μήλο, λεμόνι και λευκό ροδάκινο, πλαισιώνονται από νότες αμυγδάλου, κίτρου, φλούδες εσπεριδοειδών, ζύμη και μια διακριτική ορυκτότητα σε μορφή βρεγμένης πέτρας, που προσδίδουν βάθος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Franken, Γερμανία
Ποικιλία Pinot Blanc
Αρώματα φρέσκο αχλάδι, λευκό ροδάκινο, πράσινο μήλο, άνθη elderflower και φλούδες λεμονιού, που πλαισιώνονται από νότες ζύμης, κιμωλίας, φουντουκιού και θαλασσινού αλατιού.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FURST PINOT BLANC BURGSTADTERBERG

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο λαβράκι σε σάλτσα λεμονιού - βουτύρου, ψαρονέφρι με λευκό κρασί και μανιτάρια και ζυμαρικά με πέστο ρόκας και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}