ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γεροντάμπελο 2020 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΓΕΡΟΝΤΑΜΠΕΛΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€60,10
€52,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ίσως το καλύτερο κρασί που έχει βγάλει το κτήμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cuvee Gerontampelo Σαντορίνη του Κτήματος Αργυρού είναι ίσως το καλύτερο κρασί που έχει βγει από το οινοποιείο στην Επισκοπή της Σαντορίνης (δήλωση του Ματθαίου Αργυρού, όχι δική μας). Με σταφύλια από αμπέλια αιώνων, προσεκτική οινοποίηση και παλαίωση που αναδεικνύει κάθε πτυχή του Ασύρτικου, το Gerontampelo είναι η επιτομή της πολυπλοκότητας και της κομψότητας.

Το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα οινοποιεία της Ελλάδας, με ρίζες που φτάνουν πίσω στο 1903. Βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιάς και ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στην παραδοσιακή καλλιέργεια του Ασύρτικου και άλλων τοπικών ποικιλιών, σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιόκτητους αμπελώνες του νησιού. Το οινοποιείο συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας κρασιά υψηλής ποιότητας, όπως το φημισμένο Vinsanto. Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει σήμερα ο Ματθαίος Αργυρός, με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το κρασί και τον τόπο.

Το Cuvee Gerontampelo Σαντορίνη του Κτήματος Αργυρού είναι ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής λευκό κρασί, που αποτυπώνει την αυθεντική ψυχή της Σαντορίνης. Το όνομά του προέρχεται από την τοπική διάλεκτο και σημαίνει «παλιό αμπέλι» – και όχι άδικα. Τα σταφύλια προέρχονται από προαιώνιους αμπελώνες ηλικίας άνω των 150 ετών, στις περιοχές Πύργος, Μεγαλοχώρι και Επισκοπή. Η οινοποίηση περιλαμβάνει πολύμηνη επαφή με τις οινολάσπες και παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια διαφόρων μεγεθών, προσδίδοντας στο κρασί πολυπλοκότητα και βάθος.

Αν αναζητάς ένα κρασί που να ενσωματώνει την ιστορία, το terroir και την αυθεντικότητα της Σαντορίνης τότε το Cuvee Gerontampelo Σαντορίνη του Κτήματος Αργυρού είναι αυτό που ψάχνεις - το παρελθόν και το μέλλον της Σαντορίνης σε κάθε γουλιά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μύτη πολύπλοκη και καθηλωτική, με πολύπλοκα αρώματα εσπεριδοειδών, κηρήθρας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, ροδάκινου, μοσχοκάρυδου και ανθών ακακίας, με την χαρακτηριστική ορυκτότητα του Ασύρτικου να κυριαρχεί.

Στο στόμα, το κρασί είναι γεμάτο, με υψηλή οξύτητα και ωραία λιπαρότητα. Το πυκνό φρούτο (εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα) συνδυάζεται με πικάντικες νότες και έντονο καπνιστό και mineral χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Σαντορίνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα εσπεριδοειδή, κηρήθρα, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, ροδάκινο, μοσχοκάρυδο, άνθη ακακίας
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΕΡΟΝΤΑΜΠΕΛΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με θαλασσινά, ψητά ψάρια, αρνάκι στο φούρνο, γιουβέτσι με αστακό και σαφράν, καπνιστά και κρεμώδη τυριά.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}