ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γερτό 2022 - Κτήμα Τοπλού
Κτήμα Τοπλού

ΓΕΡΤΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ

  Ελλάδα / Κρήτη
€13,50
€11,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια μεγάλη έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το έχουμε πει πλέον εκατομμύρια φορές, πως η Κρήτη είναι ένας τόπος ευλογημένος. Το Γερτό από τη Μονή Τοπλού είναι ακόμα ένα κρητικό κρασί που λατρέψαμε αμέσως, για τον εξωτικό και άριστα δομημένο χαρακτήρα του και είμαστε σίγουροι πως θα γίνει και ένα από τα δικά σου αγαπημένα. Ετοιμάσου για κάτι που δεν θυμίζει τίποτα από ότι έχεις δοκιμάσει!
 
Η τεράστια ποικιλομορφία του εδάφους και οι υψομετρικές διαφορές της Κρήτης, δημιουργούν τις τέλειες κλιματολογικές συνθήκες για να ωριμάσουν άριστα οι ποικιλίες και να αναπτυχθούν όλα τα αρωματικά τους στοιχεία. Η Μονή Τοπλού βρίσκεται στο πιο ανατολικό σημείο του νησιού και μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να διασώσει την αρχαία ποικιλία Θραψαθήρι και να την καλλιεργήσει βιολογικά, δίνοντάς του την ελευθερία να εξελιχθεί και να δώσει ένα πολύπλοκο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το ελάχιστο πότισμα δημιουργεί έναν πολύ συμπυκνωμένο χαρακτήρα στο Θραψαθήρι και η επιρροή της φύσης έχει αποτυπωθεί ακόμα και στην ετικέτα, που δείχνει τη φυσική κλίση των δέντρων στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, από την ορμή του αέρα.  
 
Το Γερτό από το Κτήμα Τοπλού, είναι λευκό κρασί που έχει αντέξει πολύ θερμά καλοκαίρια και κρύους δυνατούς ανέμους, με δροσιστικότατη οξύτητα και τροπικά αναζωογονητικά αρώματα, στοιχεία που το κάνουν κατάλληλο για πολλούς γευστικούς συνδυασμούς.
 
Με λίγα λόγια, δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να απολαύσεις με πολλούς τρόπους, τον πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα του.
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσαφένιες ανταύγειες. Πλούσιο μπουκέτο λευκών λουλουδιών, άνθους λεμονιάς, lime, κίτρου, λεμονιού και κίτρινου γκρέιπφρουτ. Στη συνέχεια τα αρώματα τροπικών φρούτων, κυρίως ώριμου ζουμερού ανανά και μάνγκο, δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα αρωματική διάσταση.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα. Ζουμερά, ώριμα φρούτα όπως πεπόνι, ανανά και μάνγκο. Αρώματα από άνθη γιασεμιού και μοσχολέμονο, με μια ζουμερή φρουτένια αίσθηση από ώριμο ροδάκινο, δημιουργούν μια μακρά απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Σητεία, Κρήτη
Ποικιλία Θραψαθήρι
Αρώματα Λευκά λουλούδια, ανθός λεμονιάς, lime, κίτρο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, μάνγκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΓΕΡΤΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}