ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gewurztraminer Grand Cru Altenberg De Bergheim 2016 - Gustave Lorentz
Gustave Lorentz

GEWURZTRAMINER GRAND CRU ALTENBERG DE BERGHEIM 2016 - GUSTAVE LORENTZ

  Γαλλία / Alsace
€41,00
€35,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Gewurztraminer με αξιοσημείωτη ισορροπία και πολυπλοκότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λίγα ονόματα στέκονται τόσο ψηλά όσο ο Gustave Lorentz. Το Gewurztraminer Grand Cru Altenberg De Bergheim είναι ένα πολυεπίπεδο κρασί με έντονο αρωματικό μπουκέτο, που ενσαρκώνει την αφοσίωση της οικογένειας να παράγει συνεχώς αριστεία!

To οινοποιείο Gustave Lorentz ιδρύθηκε το 1836 και έκτοτε έχουν περάσει από τη διοίκησή του 7 ολόκληρες γενιές. Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, με τη φυλλοξήρα να είναι μια από αυτές, αλλά η μάχη δεν εγκαταλείφθηκε και έτσι το οινοποιείο είναι σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα της περιοχής. Η ραχοκοκαλιά των κρασιών του βασίζεται στην απόλυτη έκφραση του terroir και της ποικιλίας σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες τις κάθε χρονιάς. Αυτό συνέβη και τη χρονιά του 2016 που θεωρείται από τις καλύτερες της Αλσατίας, με ιδανικές καιρικές συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στα σταφύλια Gewurztraminer να ωριμάσουν στην τελειότητα, με αποτέλεσμα ένα κρασί με τρομερή ισορροπία και πολυπλοκότητα.

Το Gewurztraminer Grand Cru Altenberg De Bergheim 2016 παράγεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που καλλιεργούνται στον Grand Cru αμπελώνα Altenberg του Bergheim. Στον αμπελώνα αυτό, ηλικίας 30-50 ετών, το έδαφος είναι πηλώδες και ασβεστολιθικό και από τα τέλη του 13ου αιώνα, δίνει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Το κρασί μπορεί να καταναλωθεί άμεσα, αλλά η δομή του του δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσει με χάρη ενισχύοντας περισσότερο την πολυπλοκότητά του.

Αν δεν καταφέρεις να το κρατήσεις στο μπουκάλι, παρήγγειλε ταϊλανδέζικο φαγητό και θα δεις πως οι γευστικοί σου κάλυκες θα σε ευγνωμονούν!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει λεμονί χρώμα στο ποτήρι με χρυσές ανταύγειες. Έντονο μεθυστικό μπουκέτο από λίτσι, ώριμα ροδάκινα, ροδοπέταλα, γαρύφαλλο, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, ανανά.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, με πολύπλοκη υφή και εξαιρετικό βάθος. Πλούσιες γεύσεις από ανανά, μάνγκο, ζουμερά βερίκοκα. Η ζωντανή του οξύτητα προσδίδει φρεσκάδα και ισορροπεί άψογα την ανεπαίσθητη και κομψή του γλυκύτητα, που ενισχύει τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Gewurztraminer
Αρώματα Λίτσι, ροδάκινο, ροδοπέταλα, γαρύφαλλο, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, ανανάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GEWURZTRAMINER GRAND CRU ALTENBERG DE BERGHEIM 2016 - GUSTAVE LORENTZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με γλυκόξινο κοτόπουλο, πικάντικες σάλτσες, ή πλατώ με γραβιέρα με μπούκοβο και άλλα πικάντικα τυριά.

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}