ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ghiaia Nera Etna Rosso 2017 - Tenuta Tascante
Tenuta Tascante

GHIAIA NERA ETNA ROSSO 2017 - TENUTA TASCANTE

  Ιταλία / Sicily
€27,10
€23,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα καταπληκτικό, κομψό κρασί από την Αίτνα, τόσο καλό, που η χρονιά του 2017, σκόραρε 94 pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ghiaia Nera Etna Rosso 2017 Tenuta Tascante είναι ένα καταπληκτικό, κομψό κρασί από την Αίτνα! Είναι τόσο καλό, που η χρονιά του 2017, σκόραρε 94 pts από James Suckling, 91 pts από Robert Parker και 92 pts από Wine Enthusiast! Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και το Iconic οινοποιείο Tasca d’ Almerita, τότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κρασί!

To οινοποιείο Tasca d’ Almerita, ξεκίνησε την πορεία του 1830 στο Sclafani της Σικελίας. Το 2007 αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο project, το Tascante (από το Tasca και το Etna), στην Αίτνα. Από την αρχή της καριέρας του έκανε μεγάλη αίσθηση και κατάφερε να ξεχωρίσει. Οι αμπελώνες έχουν επιλεγεί με βάση το έδαφος, την κλίση και το ιδιαίτερο μικροκλίμα τους.

Για το Ghiaia Nera Etna Rosso 2017 Tenuta Tascante τα σταφύλια Nerello Mascalese προέρχονται από την βόρεια πλευρά της Αίτνας, από αμπέλια που μεγαλώνουν σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα από αυστηρή διαλογή το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαιώνει σε δρύινες δεξαμενές για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, ανθικό και εκφραστικό με μεταξένιες τανίνες, απλά απίθανο!

Αν αναρωτιόσουν ποιο κόκκινο κρασί θα πίνεις από τώρα και για όλο το καλοκαίρι, τότε μόλις το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Ghiaia Nera Etna Rosso 2017 Tenuta Tascante έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη με αρώματα κόκκινων φρούτων, ξύσμα πορτοκαλιού, μωβ λουλουδιών, ορυκτότητας και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Βύσσινο, κεράσι, κράνο, μύρτιλο, βιολέτα, λεβάντα, μέντα, αστεροειδής γλυκάνισος, τσάι και αλμυρές νότες γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αίτνα, Σικελία
Ποικιλία Nerello Mascalese
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, κράνο, μύρτιλο, βιολέτα, λεβάντα, μέντα, αστεροειδής γλυκάνισος, τσάι, αλμυρές νότες.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GHIAIA NERA ETNA ROSSO 2017 - TENUTA TASCANTE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χταπόδι κρασάτο, μακαρόνια με κιμά, κριθαρότο με guanciale και γαρίδες, caponata, linguine με φρέσκο τόνο, τοματίνια και σκόρδο ή ένα κοτοπουλο cacciatore.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}