Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Gold 2017 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος (Μελισσινός)
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

GOLD 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ)

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€15,00
13.40
€13,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα Διαμάντι σπάνιο, όπως η ποικιλία του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Γιατί μας άρεσε;; Από πού να πρωτοξεκινήσουμε! Από την εμβληματική ετικέτα, την σπάνια ποικιλία, την περιορισμένη ποσότητα (μόνο 3000 φιάλες) ή από το ότι είναι ένα φανταστικά πολύπλοκο και νόστιμο κρασί; Σε όλα τα παραπάνω βάλε και την «υπογραφή» του Οινοποιείου Πετρακόπουλος που δημιουργεί διαμαντάκια με εκρηκτική κεφαλονίτικη προσωπικότητα και εμμονή στην ανάδειξη του terroir του νησιού. 

ΤΖακυνθινό είναι μια σπάνια ελληνική ποικιλία με καταγωγή την Ζάκυνθο αλλά καλλιεργείται με φοβερά αποτελέσματα στην Κεφαλονιά. Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η Κική Σιαμέλη δημιουργούν πραγματικό «χρυσάφι», από παλιούς, μη αρδευόμενους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Σκληρή δουλειά στο αμπέλι και ελάχιστες παρεμβάσεις και στολίδια κατά την οινοποίηση δίνουν ένα απίστευτα εκφραστικό κρασί που δε μοιάζει και δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο από όσα έχεις δοκιμάσει.

Η τιμή του είναι ασυναγώνιστη για την ποιότητα του και σχεδόν σε προτρέπει να πάρεις παραπάνω από μια φιάλη για να δεις την υπέροχη εξέλιξη του στο χρόνο…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί, όπως ακριβώς λέει και το όνομα του.

Στη μύτη αυτό που ξεχωρίζει είναι ο πολύπλοκος χαρακτήρας του. Κυδώνι, κουμκουάτ, ξύσμα lime, αχλάδι, ζουμερό λεμόνι, άνθη λεμονιάς, γιασεμί, αγιόκλημα, φρυγανιά και νότες βρεγμένης πέτρας συνθέτουν ένα απολαυστικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, με δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με την λιπαρή αίσθηση και την συμπύκνωση. Ζουμερά, ώριμα εσπεριδοειδή συναντούν το ροδάκινο και τον ανανά, σε ένα φόντο έντονου mineral χαρακτήρα. Απολαυστική λεμονάτη επίγευση που επιμένει!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ζακυνθινό
Αρώματα Κυδώνι, κουμκουάτ, ξύσμα lime, αχλάδι, ζουμερό λεμόνι, άνθη λεμονιάς, γιασεμί, αγιόκλημα, φρυγανιά, νότες βρεγμένης πέτρας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C - 12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GOLD 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά με λεμόνι ή ζυμαρικά με πλούσιες λευκές σάλτσες

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

Οι προτάσεις μας: Terra Nera 2013 - Αρτέμης Καραμολέγκος, Σαντορίνη 2013 - Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου, Sauvignon Blanc 2014 - Κτήμα Χαρλαύτη

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}