ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Gold 2019 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

GOLD 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€18,00
€15,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα Διαμάντι σπάνιο, όπως η ποικιλία του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Γιατί μας άρεσε το Gold 2019 από το Οινοποιείο Πετρακόπουλος; Από πού να πρωτοξεκινήσουμε! Από την εμβληματική ετικέτα, την σπάνια ποικιλία, την περιορισμένη ποσότητα ή από το ότι είναι ένα φανταστικά πολύπλοκο και νόστιμο κρασί; Σε όλα τα παραπάνω βάλε και την «υπογραφή» του Οινοποιείου Πετρακόπουλος που δημιουργεί διαμαντάκια με εκρηκτική κεφαλονίτικη προσωπικότητα και εμμονή στην ανάδειξη του terroir του νησιού. 

Τo Ζακυνθινό είναι μια σπάνια ελληνική ποικιλία με καταγωγή την Ζάκυνθο αλλά καλλιεργείται με φοβερά αποτελέσματα στην Κεφαλονιά. Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η Κική Σιαμέλη δημιουργούν πραγματικό «χρυσάφι», από παλιούς, μη αρδευόμενους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Σκληρή δουλειά στο αμπέλι και ελάχιστες παρεμβάσεις και στολίδια κατά την οινοποίηση δίνουν ένα απίστευτα εκφραστικό κρασί που δε μοιάζει και δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο από όσα έχεις δοκιμάσει.

Η τιμή του Gold 2019 είναι ασυναγώνιστη για την ποιότητα του και σχεδόν σε προτρέπει να πάρεις παραπάνω από μια φιάλη για να δεις την υπέροχη εξέλιξη του στο χρόνο…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό χρυσαφί χρώμα, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομα του. Αρώματα κουμκουάτ, ξύσματος lime, αχλαδιού, πράσινου μήλου, ζουμερού λεμονιού αλλά και νότες αγιοκλήματος, φρυγανιάς και βρεγμένης πέτρας συνθέτουν ένα απολαυστικό σύνολο. Εκφραστικό στόμα με μέτριο σώμα και δροσιστική, λεμονάτη οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ζακυνθινό
Αρώματα Κυδώνι, κουμκουάτ, ξύσμα lime, αχλάδι, ζουμερό λεμόνι, άνθη λεμονιάς, γιασεμί, αγιόκλημα, φρυγανιά, νότες βρεγμένης πέτρας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GOLD 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά με λεμόνι ή ζυμαρικά με πλούσιες λευκές σάλτσες.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}