Το Heartwood Chardonnay Tony Bish είναι ένα πληθωρικό Νεοζηλανδέζικο Chardonnay, που ξεφεύγει από το στιλ του Νέου Κόσμου, με το φίνο βαρέλι να αγκαλιάζει το φρέσκο φρούτο, διατηρώντας τέτοια κομψότητα που κοιτάζει στα μάτια μεγάλα ονόματα της Βουργουνδίας. Σε αυτό συμφωνεί και ο James Suckling που του έδωσε 92pts!
Όταν ο Tony Bish ξεκίνησε το δικό του οινοποιείο το 2014 μετρούσε ήδη πάνω από 40 τρύγους οπότε ήξερε ήδη τι κρασιά θέλει να φτιάξει και πως να φτάσει στο ζητούμενο επίπεδο ποιότητας. Αν θες να μάθεις για το Νεοζηλανδέζικο Chardonnay τότε είναι ο άνθρωπος σου. Από πολλούς θεωρείται ο «βασιλιάς» του Chardonnay στη Νέα Ζηλανδία, καθώς έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτήν την ποικιλία. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην καινοτομία και την ακρίβεια: υπήρξε ο πρώτος που εισήγαγε στη Νέα Ζηλανδία τη χρήση τσιμεντένιων και δρύινων (ovum) “αυγών” αναζητώντας καθαρότερη έκφραση, υφή και πολυπλοκότητα στο Chardonnay του.
Τα σταφύλια για το Heartwood Chardonnay Tony Bish προέρχονται από δύο από τους καλύτερους αμπελώνες του Hawke’s Bay (Two Terraces και Kokako Farms) , όπου ο τρύγος γίνεται με το χέρι. Ακολουθεί ζύμωση σε νέα αλλά και χρησιμοποιημένα barriques. Το κρασί μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης ωριμάζει στα ίδια βαρέλια για 11 μήνες, προτού δημιουργηθεί το τελικό χαρμάνι από τα καλύτερα μόνο βαρέλια.
Αν σου αρέσουν τα πλούσια λευκά της Βουργουνδίας αλλά λατρεύεις το πλούσιο εκφραστικό φρούτο, τότε το Heartwood Chardonnay Tony Bish θα σου κλέψει την καρδιά!