ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ηλέκτρα Orange 2019 - Οινοποιία Κούκος
Οινοποιία Κούκος

ΗΛΕΚΤΡΑ ORANGE 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ

  Ελλάδα / Αχαΐα
€12,90
€11,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Κομψό όσο κανένα άλλο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Ηλέκτρα Orange της Οινοποιίας Κούκος έρχεται να ταράξει τα νερά για τα καλά αφού πρόκειται για ένα απίστευτα κομψό, orange κρασί από τον σπανιότατο Σιδερίτη! Η Ηλέκτρα Orange είναι το κρασί που θα πίνουμε μετά μανίας από τώρα μέχρι το καλοκαίρι! Και μάλλον και μετά από αυτό!

H Οινοποιία Κούκος ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν τα αδέρφια, Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Κούκος, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα οικογενειακά κτήματα. Δημιούργησαν ένα boutique, οικογενειακό οινοποιείο, στα όρια του οικοσυστήματος της Στροφιλιάς και καλλιεργούν βιολογικά τόσο τοπικές όσο και διεθνής ποικιλίες. Ο Σιδερίτης είναι μια από αυτές και από ότι φαίνεται του έχουν αδυναμία. Μετά τη Λυδία που αγαπήσαμε έρχεται η Ηλέκτρα. Η μακροχρόνια παραμονή με τα στέμφυλα δίνει όγκο, χρώμα, πολυπλοκότητα και δομή σε αυτό το ντελικάτο orange κρασί.

Με την Ηλέκτρα της Οινοποιίας Κούκος ετοιμάσου για μια ευχάριστη και τρομερή έκπληξη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό σομόν χρωμα με πορτοκαλί ανταύγειες και ντελικάτα αρώματα κυδωνιού, λωτού, μανταρινιού, πετροκέρασου, γκρέιπφρουτ, ροζ πιπεριού και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα είναι κομψό, θυμίζει περισσότερο ροζέ κρασί σε στυλ Προβηγκίας! Έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Πορτοκαλί
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,7%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Σιδερίτης
Αρώματα Κυδώνι, λωτός, μανταρίνι, πετροκέρασο, γκρέιπφρουτ, ροζ πιπέρι, λευκά λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΗΛΕΚΤΡΑ ORANGE 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαβράκι στον ατμό με λαχανικά, καπνιστά ψάρια, αυγοτάραχο, ή κριθαρότο με γαρίδες.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}