Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ίαμα Λευκό 2018 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

ΙΑΜΑ ΛΕΥΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Ελλάδα / Εύβοια
€11,20
8.40
€8,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Από αυτά που πάντα εξαντλούνται νωρίς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάθε χρόνο παραπονιόμαστε γιατί εξαντλείται άμεσα. Φέτος αποφασίσαμε να το πιάσουμε νωρίς. Το Ίαμα Λευκό 2018 της Οινοποιίας Βρυνιώτη ήδη έχει γίνει ανάρπαστο. Μετρημένα τα ψωμιά του και φέτος λοιπόν.

Ασύρτικο και Μαλαγουζιά συναντιούνται σε ένα από τα κλασικότερα και πιο αγαπημένα ελληνικά λευκά χαρμάνια, με τον τόπο καταγωγής τους όμως να εξασφαλίζει εμπειρίες πέρα από τις συνηθισμένες.

Στα Γιάλτρα Αιδηψού, δεν είναι μόνο η απίστευτη θέα που βοηθάει τις δύο ποικιλίες να ωριμάσουν ιδανικά και να εκφράσουν τις πιο ψαγμένες πτυχές του χαρακτήρα τους. Το ιδιαίτερο έδαφος και υπέδαφος της περιοχής (βλέπε Αιδηψός) χαρίζει μεταλλικό χαρακτήρα στο ασύρτικο και φρεσκάδα και ένταση στη μαλαγουζιά. Η φροντίδα του Κώστα Βρυνιώτη και του οινολόγου και καλού φίλου του Γρηγόρη Σκοπελίτη ξεκινά από το αμπέλι και την βιολογική καλλιέργεια των δύο ποικιλιών και φτάνει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στην εμφιάλωση του χαρμανιού και το κλείσιμο της φιάλης με εξαιρετικής ποιότητας stelvin πώμα.

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονοπράσινο χρώμα στο ποτήρι.

Το αρωματικό πάρτυ ξεκινάει με την πρώτη γουλιά στο ποτήρι. Εσπεριδοειδή, λευκόσαρκα φρούτα και λουλουδένια αρώματα ξεχύνονται από το ποτήρι. Αυτή τη φορά το γιασεμί και το τριαντάφυλλο ξεκινούν τον χορό με το lime, το πορτοκάλι και το ροδάκινο να ακολουθούν άμεσα. Νότες μελιού, γαρδένιας και μάνγκο ολοκληρώνουν το μοναδικά δροσερό αρωματικό σύνολο.

Πλούσιο στο στόμα, απολαυστικό, με ισορροπημένη οξύτητα και γευστική διάρκεια. Ροδάκινο, πορτοκάλι και γιασεμί ξεχωρίζουν και επιμένουν στην μακράς διάρκειας, μελένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Γιάλτρα, Εύβοια
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα lime, πορτοκάλι, ροδάκινο, τριαντάφυλλο, γιασεμί, γαρδένια, φλούδα πορτοκαλιού, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΙΑΜΑ ΛΕΥΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα θαλασσινών, μύδια αχνιστά με λευκό κρασί ή δροσιστικές σαλάτες

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και πιπεριές

▪   1 φλιτζάνι κινόα

▪   2 φλιτζάνια νερό

▪   1 κούπα κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

▪   1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

▪   2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

▪   2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

▪   2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

▪   Αλάτι 

▪   Μαύρο πιπέρι

▪   Κρέμα μπαλσάμικο

 

Βράζουμε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10 λεπτά).

Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμεμε 5-6 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
food & fashion blogger

Συνδυασμός με κρασί

Λεπτεπίλεπτες γεύσεις στη σαλάτα, λεπτεπίλεπτο και το κρασί που θα πρέπει να συνδυάσεις.

Τι θα έλεγες για ένα μοσχάτο Σάμου, ένα Sauvignon Blanc ή ένα blend Μοσχοφίλερου με Ροδίτη;

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}